aureliann pavelescu,Nemulțumit de prestația de lider a lui Aurelian Pavelescu, mai mulți șefi de organizații din țară ai PNȚCD, în numele cărora semnează vicepreședintele Gheorghe Duduială, au trimis o scrisoare deschisă pentru a-i atrage atenția acestuia asupra unor lucruri grave la care asistă fără să miște unn deget. Ba dimpotrivă, se complace în  

 Dar iată ce scriu membrii bătrânului PNCȚD:

Domnule Presedinte A. Pavelescu

   De la preluarea mandatului de președinte al PNȚCD nu faceti altceva decât sa ne uimiti, pe mine si intreg partidul cu actiunile prin care va miscati pe taramul paradoxurilor politice. Cu fiecare iesire in public va dezvaluiti adevarate si subtile atacuri la morala crestina printr-un detestabil paradox al criticismului politic. Nu știu sigur daca vă d-ați seama cat rau faceti prin acest deserviciu adus marilor oameni politici din perioada interbelica si in special fondatorului. Partidului National Taranesc din octombrie 1926, prin fuziunea Partidului Național Roman cu Partidul Țărănesc. În loc să vă alăturați aproape seara de seara domnului președinte al corului de obosiți care bodogănesc pe la TV ca într-o tragedie ruginita, ați face bine sa studiați istoria partidului nostru și să reactivați organul de presa al partidului “Dreptatea” ca mijloc util pentru trezirea poporului si scoaterea lui din bezna bolșevismului în care a fost îngropat la propriu ION MIHALACHE, fondatorul PNT. Și ar fi fost foarte important de știut pentru generația actuala de romani numele si valoarea celor care au făcut parte din marea conducere a PNȚ, respectiv: IULIU MANIU în funcția de președinte ajutat de cei patru vicepreședinte: ION MIHALACHE, ALEXANDRU VAIDU-VOIEVOD, dr. N. LUPU și P. BRĂTĂȘANU.

De la vârful partidului trebuie să pornească o inițiativa de cunoaștere a principalelor fapte cu valoare naționala săvârșite exemplar din marele nostru om politic intre care as aminti doar câteva; -Programul și doctrina partidului care a atras si mari intelectuali neafiliați precum Dimitrie Gusti si Vasile Pîrvan, apoi intelectualitatea democratica intrata în partid în frunte cu Paul Bujor, C.I. Parhon, I. Borcea, dr. N. Lupu, C. Stere, Octav Băncilă și mulți alții. De asemenea prin programul sau a atras mesele țăranești care au devenit încrezatoare în partid. -Meritul de a fi militat pentru existenta unui stat cu regim monarhic constituțional.

 -Efortul personal de a ridica școala de gospodărie pentru fete pe un teren proprietate a sa. Printre alții, semnează memoriul prezentat de N. Iorga guvernului prin care se declara “fără temei istoric si legal” ultimatum-ul U.R.S.S, privind cedarea Basarabiei si a unei parti din Bucovina. Pentru toate faptele politice de mare importanta pentru țara, bolșevicii l-au condamnat prin înscenări monstruoase la temnița grea pe viața, fiind acuzat de “crima de înalta trădare, insurecție armată, trecere frauduloase a graniței, surparea ordinii constituționale.

 Asa a luat sfârșit destinul lui tragic ca om care a trecut prind iadul comunismului din anii 1950. Pentru meritele lui pe multiple planuri, merită domnule Pavelescu să-l facem cunoscut poporului nostru și să vărsăm măcar acum o lacrimă la mormântul acestui mare om politic și să rugăm pământul să-i asigure odihna. Dacăgheorghe-duduiala noi nu vom prezenta poporului un program si o doctrina prin care sa ne facem credibili pentru salvarea tarii, iar dvs. veți continua să țineți partidul într-o letargie politica, cu siguranță nu se poate depăși procentul de 1-2% si partidul va fi mereu doar o umbra a ceea ce a fost. În ce ma privește va atrag atenția ca dacă mai continuați sa va atașați de falsificatori de profesie si de farisei cu coșmaruri nocturne la TV, pe mine nu mai contați.

 Vicepresedinte, Gheorghe Duduiala

Reclame