Primar Petre IordachePrimarul Orașului Ocnele Mari, Petre Iordache, cel mai bun primar post-decembrist al urbei vâlcene, a pierdut alegerile pentru al treilea mandat. Principalul motiv, spun ocnenii, ar fi faptul că a candidat din partea PSD, un partid nu prea agreat în județul Vâlcea.

De fapt, cea ce nu știu, poate mulți dintre ei, este faptul că nu e vina lui Iordache că n-a mai candidat din partea PNL, ci a președintelui organizației județene, Cristian Buican, care nu l-a mai dorit să candideze pentru acest post.

Unele surse spun că după ce Cristian Buican a devenit singurul președinte al Organizației PNL Vâlcea, ( Romulus Bulacu, copreședintele partidului, fostul lider al PDL, a trecut încentru de informare turistică ocne planul doi ca prim-vicepreședinte), a început să mazilească toți foștii pedeliști, dar și peneleiști cu state vechi, precum Adrian Sanda de la Drăgășani, chiar dacă au avut rezultate foarte bune în organizațiile pe care le conduceau.

În plus, atât Iordache ca primar al orașului Ocnele Mari, cât și Sanda în calitate de viceprimar la Drăgășani, au rezutate foarte bune în administrațiile pe care le conduc.

În speță, Petre Iordache, a reușit să revigoreze un oraș aproape scufundat în apă sărată și nepăsarea autorităților județene. I-a redat numele de oraș -stațiune, pe care l-a purtat cu mândrie mai bine de un secol, i-a redat istoria de care locuitorii orașului sunt foarte mândri, dar ce e cel mai importantant, i-a redat viitorul.

11949327_515626645271515_6291862375943197983_nNimic nu a contat pentru liderul PNL, Cristian Buican, care a pus urechea la reclamațiile lui Constantin Lăzăroiu, fost viceprimar în primul mandat al lui Iordache. Lăzăroiu, trimitea șefilor partidului periodic note informative cu tot felul de aberații despre Iordache.

Potrivit Saptamana.net, Lăzăroiu recomanda șefilor de la județ să-l schimbe pe Petre Iordache ,,din calitatea de preşedinte al organizaţiei cu tânărul Mihai Pătru, angajat al primăriei din localitate la serviciul taxe şi impozite. Constantin Lăzăroiu a precizat că Pătru a fost evidenţiat, într-un sondaj realizat de curând în oraşul vecin cu Râmnicul, drept favorit la câştigarea funcţiei de primar la alegerile locale din 5 iunie a.c. Pe surse, am obţinut şi o adevărată notă informativă (în facsimil), scrisă de mână, prin care alesul PNL îl înfierează cu mânie cu prefectulproletară pe actualul edil în faţa conducerii judeţene, uitând să precizeze că a fost alături de acesta în majoritatea timpului în care s-ar fi putut petrece faptele pe care i le pune în cârcă.

Cel care a dat ,, note informative” , adică Lăzătoiu, nu este nici pe departe ,, ușă de altar”. Presa locală arată că a acumulat averi destul de consistente dintr-un salariu de bugetar.

Nici pentru mulți locuitori n-a însemnat nimic faptul că au fost modernizate aproape toate rețelele stradale, a fost refăcută aproape toată rețeaua de apă și canalizare, școlile, căminul cultural dar și un muzeu local- reabilitate și utilate complet.

Poate pentru mulți ocneni nu contează nici faptul că Petre Iordache a negociat cu o echipă de specialiști chindelegatie chineza ocneezi pentru înființarea unui centru de recuperare post-operatorie în orașul Ocnele Mari. Chinezii, pe lângă construirea acestui centru, vor creea și câteva sute de locuri de muncă, benefice celor în căutarea unui job. Acum acești chinezi s-ar putea să refuze colaborarea cu altă conducere a primăriei din Ocnele Mari sau să reia negocierile, dar asta ar mai dura cel puțin un an.

Iordache spune că în momentul de față are pentru investiții peste 200 miliarde lei, însă îi este Investitori chineziteamă că toate proiectele demarate de el se vor opri iar banii se vor duce pe ,,Apa Sâmbetei”!

Singua soluție, pentru a sprijini în continuare derularea investițiilor locale, ar fi ca liderii PSD și ALDE de la județ să se decidă asupra modului de colaborare în teritoriu. În acest fel, Petre Iordache, ar putea fi susținut să devină viceprimar.

Georgiana Raicu