Marian ScurtuMarian Scurtu, primarul localității oltene Optași Măgura, a organizat sâmbătă, 14 aprilie, a.c., un concurs de pescuit pe lacul comunal, care a fost populat în 2016 cu 600 de kg de pește din specia crap, adus de la Ulmi, Călărași.

De fapt nu i-am spune chiar concurs, ci mai degrabă o întâlnire prietenească într-o zi frumoasă de primăvară și o testare a potențialului unei bălți.

La concurs au participat 20 de pescari amatori de toate vârstele, iar premiile au constat în unelte de pescuit.

După ce primarul Marian Scurtu le-a urat succes, s-a tras la sorți locurile  de pescuit. concurs pescuit optasi1Competiția a fost foarte acerbă, având în vedere că fiecare dintre pescari, printre care și o fată, au prins din primele momente câte un peștișor, mai mare sau mai mic.

Participanții la competiții au avut fiecare tactica lui secretă ce ține atât de partea tehnico – practică a pescuitului, cât și de caracterul ori personalitatea fiecăruia.

După două ore, cât a durat concursul, au fost desemnați și câștigătorii.

Castigatori concurs pescuitAstfel că la categoria ,, Cel mai mare pește” câștigător a fost desemnat Florea Dobrescu, iar la categoria ,, Cea mai mare cantitate”, premiul i-a fost acordat lui Ion Șerban care a prins 1,65 kg de pește.

De această dată, câștigătorul cu cea mai mare cantitate de pește, a primit din partea televiziunii VGtv Regional o undiță performantă.

Concursul se desfășoară în fiecare primăvară de șapte ani încoace, iar peștii prinși în concurs mai mici de 1 kg, au fost aruncați înapoi în lac.concurs pescuit

După competiția pescărească, a fost pregătit un grătar, însă nu cu peștele prins, deoarece, așa cum am spus, a fost aruncat înapoi în loc, ci cu mici și cârnați, asortați cu o bere rece.

Pentru VGtv Regional a consemnat Redactor Georgiana Raicu, op. imag. ing. Viorel Raicu, www.vgtvregional.cabanova.com

Reclame