dragaDrăgănești-Olt, un oraș un oraș în județul Olt, format din localitatea componentă Drăgănești-Olt, care de altfel este și reședința, și din sarul Comani, are o populație de aproximativ 11.000 de locuitori.

Este situat în zona de contact a Câmpiei Boian cu lunca și terasele de pe stânga râului Olt la 100 de metri altitudine.

În localitate au fost descoperite vestigii neolitice și daco-romane. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1526, fiind declarată oraș în anul 1968.

Deși acum aproximativ 5 ani, lucrurile păreau că se îndreaptă în localitatea Drăgănești-Olt, construindu-se la marginea localității o cetate dacică,  unică în România, care se dorea a caza în casele construite vizitatorii, care nici în ziua de astăzi nu a fost finalizată, deoarece domnul profesor Train Zorzoliu a decedat, iar nimeni nu s-a mai ocupat de această construcție unicat.primar-draganesti-olt

De atunci, pare că totul merge în regres. Primarul localității, social-democratul Pantelie Rotaru este trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, și anume pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, cu cauzarea unui prejudiciu de 12.590 lei la bugetul local.

Astfel, edilul ar fi folosit bani de la bugetul local pentru a plăti o factură privind repararea unui automobil, care aparținea firmei al cărei acționar este soția primarului Pantelie Rotaru, iar în factură s-a făcut mențiunea că reparațiile au fost făcute unui automobil al Primăriei orașului Drăgănești-Olt.

De asemenea, probleme sunt înregistrate și la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din localitate, după ce un elev ar fi fost mutat disciplinar în mod ilegal. În acest sens, elevul a dat școala în judecată, iar directorului general, Șpak Ileana, i s-a deschis atât dosar penal pentru uz de fals, înșelăciune și abuz în serviciu.

draganestiPe lângă aceste probleme, care privesc anumite instituții sau personalități din oraș, mai există și altele. De câteva săptămâni bune centrul orașului pare a fi groapa de gunoi a municipiului București. Nu se face curățenie, nu știm ce păzește firma de salubrizare și primarul orașului. Cert este că orașul este în paragină.

Peste tot, în centrul orașului, întâlnim aruncate, în spațiul public, pet-uri de bere, sticle de alcool, iar nimeni nu i-a măsuri, pentru că… SUNTEM ÎN DRĂGĂNEȘTI-OLT, un oraș cu o majoritate covârșitoare pesedistă.

Ne întrebăm, când vor începe lucrurile să meargă și în acest orășel? Poate după ce Judecătoria Caracal se va pronunța asupra dosarului penal al lui Pantelie Rotaru. poate nu va mai fi edil, însă asta vom vedea. Miercuri, 26.09.2018, va avea loc următorul termen din dosar, când vor fi audiați martorii din rechizitoriu.

Și când mă gândesc că la sfârșitul acestei săptămânii se vor desfășura zilele orașului, mă gândesc că participanții fie își iau olița cu ei, fie se vor ,, exprima” peste gunoaiele deja existente!

Ionuț Cocîrlău

Reclame