gh-duduiala
Gheorghe Duduială

Contextul social-politic actual pare să ne indice că ne aflam în prezența unei contemporaneități din ce în ce mai tulbure cu multiple angoase ce bântuie lumea liberală creată după încheierea războiului rece. Clasa politică care conduce România de opt decenii, fiind aceiași, are un discurs care nu poate fi înțeles pentru că la rândul ei este bântuită de o scleroză a viziunii politice. Cinismul pe care îl afișează permanent s-a transformat în politica de stat și cu ironie lansează în spațiul public fabulații din ce în ce mai grave pentru noi ca țară care a aderat voluntar la regulile uniunii de state civilizate din Europa.

După aproape trei decenii caracterizate doar pe jaf național, de teama că s-ar putea să vină o nota de plată, că de  ,,fiecare naș își are nașul” , unii acționează în stil stalinist astăzi în vederea apărării și păstrării averilor acumulate ilicit. Din acest motiv, diverși politicieni, fie fruntași ai partidului, fie tinere lichele politice sau bătrâni habarniști, se tem acum când sună zornăit de zale și tipa în cor de psihopați cum ca un element comunitar invizibil denumit „Stat Paralel”, dorește să-i strângă pe toți hoții în „beciul domnesc”.

Întrebarea este: cum s-a ajuns aici? Cum de au ajuns să-și acuze propria creație care au conviețuit iar acum cred că pot să lupte cu ea? Înseamnă ca sunt protejați de cineva mare, un fel de ,,Strâmbă Lemne”.

Se mai spune că această mână de fier este îndrumată de un individ, un fel de personaj darius-valcov-lingouri-euro-800x500_cdin basmul lui P. Ispirescu, luminat, talentat și de partid lăudat cu nume ciudat, Vâlcov, „Copilul împărat și șarpele nerecunoscător”, așa cum îl caracterizează un ilustru jurnalist oltean. Acest iluminat proiectează programe economice și acțiuni prin care Romania va deveni în curând model de bogăție și fericire, fericire care până acum era rezervată doar celor care trec la cele veșnice. Săracii de ei ce frumos visează!

În antichitate, se spune că regula pitagoreica din geometrie se numea puntea magarică. Aceasta presupune că într-o cugetare profundă ca să treci această punte trebuie să sti ca nu poți pricepe lumea în sine și că toată explicarea ei este doar explicarea unor reacții din creierul nostru și nimic mai departe.

Or fi trecut acești ,,vâlcovi” puntea măgarilor din creierul lor și urmează să fim catapultați direct în paradis!

Nici vorba oameni buni, e doar manipulare idioata, ei doar pavează iadul cu intenții bune. Statul paralel, adică chipul unui stâlp de praf și nu un chip real, nu va trebui să-i ducă în iadul cel din urma pe toți care fură până și laptele și pâinea de la gura copiilor orfani, fără mamă, fără tată sau vreun sprijin din natură. Pentru suferința și lacrimile acestora sa fie blestemați toți cei care-i fură, pe ei, pe noi, pe toți ce așteaptă o pedeapsă de la divinitate.

Nu se poate ca într-o țară europeana ca România, acțiunea politica să acapareze toată societatea iar autorii acțiunii să trăiască mereu în zodia imposturii biruitoare, nu se poate!

Gheorghe Duduială

Reclame