indexOdată,  un cioban se plângea vecinului:

-În noaptea trecută au venit lupii și mi-au mâncat câteva oi!

Vecinul îl întrebă mirat:

-Păi tu mai ai câini de pază?

-Ba am, dar nu au lătrat, răspunde ciobanul.

-Păi atunci de ce îi mai hrănești? Întrebă, din nou, vecinul.

-Păi asta este că nu prea îi hrănesc.

-Păi atunci cu ce trăiesc?

-Trăiesc cu ce mănâncă de la lupi, îi răspunse ciobanul vecinului.

Această poveste minunată este reală, în oglinda existentei ce privește turma sufragiului 2 pensionari mangalia mamaliga cu sarmale 5electoral la români. Turma de pe plaiul nostru mioritic a fost și este mereu jefuită, zi și noapte este atacată acum de lupii care, în 1989, s-au prefăcut că sunt speriați de berbecii curajoși din mulțime capabili să se lupte fără arme.

La scurt timp aceiași lupi s-au întors cu steagul țărișoarei găurit, semn ca s-au schimbat părul, dar și-au șlefuit năravul pentru a fura țara, adică turma cu tot cu statul, după care s-au izolat în turnul lor de fildeș.

De acolo de la înălțimea lor la care își adulmeca ciolanul precum câinele lui Pavlov, mai aruncă din când în când câte un mizilic precum savuroasa majorare a salariilor și pensiilor cu care au ameliorat pe moment starea de leșin a turmei. Însă, starea de somnabulism în care trăiește turma noastră care votează și susține lupii, nu îi permite să audă și să vadă marea păcăleală. Nu se înțelege ca din traista încărcată de ei, de contribuabilii naivi, li se dă și li se ia înapoi prin metoda legiferării folosita cu scopul perfecționării hoției în formele teoretice precum: inflația, creșterea prețurilor și deficitul financiar. În concluzie, astfel de măsuri de creștere a veniturilor luate în absența unei politici de investiții au același efect ca în cazul în care cineva s-ar apuca să lustruiască un “rahat”.

gh-duduiala
Gheorghe Duduială

Cine poate și vrea să înțeleagă adevărul, să înțeleagă argumentele ce sunt nenumărate, în plus exista opera și personajele maestrului Caragiale la îndemâna oricui ca să priceapă fără meditator ca reputația de prost, incult și hoț este singurul criteriu după care se compun și se descompun forțele puterii politice de secole în această țara pe care milioane de romani astăzi o privesc cu scârbă și groază.

Gheorghe Duduială

Reclame