gh-duduiala
Gheorghe Duduială

Trăim sub dominaţia corupţiei şi a fărădelegii, şi ne întrebăm adesea “de ce?”. Facem proteste, vrem binele majorităţii, vrem schimbarea altora, dar a noastră mai puţin. Creştinii adevăraţi se roagă unii pentru alţii, nu îşi dau în cap, creştinii adevăraţi se îmbărbătează unii pe alţii nu se huiduiesc şi se înjură, creştinii adevăraţi ştiu ce înseamnă dragostea din 1 Corinteni 13, creştinii adevăraţi nu fac ceea ce majoritatea poporului român face.
O întreagă naţiune este sub blestem, trăim sub blestem, şi dacă privirea naţiunii nu se îndreaptă spre adevăratul Dumnezeu şi adevărata cale de mântuire, va cădea şi mai jos în calea blestemului.

Una este să îți pui intrebarea: ,,Cum ar reacționa un sfânt daca s-ar afla în situația în care mă aflu eu?” și alta este ca răspunsul la aceasta întrebare să fie clar.

 

Ne putem pune o sumedenie de intrebari,si ne putem da o sumedenie de răspunsuri. Dar atunci când răspunsul se alfa in fata noastra ,ne este mai usor sa il asimilam mă refer la condiția de a avea modele vii. Dar nici nu trebuie sa trecem cu vederea valoarea acestor modele. E greu de spus azi câți dintre viețuitori ar avea curajul sa mai facă ceva. Un lucru ar trebui să fie clar ca așa cum părinții îi influențează pe copii mai mult prin propriu exemplu si mai puțin prin sfaturi, tot așa în viață contează mai mult exemplele de sfințenie de cat grămadă de sfaturi care pot fi aflate sau date. Oamenii simpli, de la țară, dar și oameni cu studii ascund in spatele cuvintelor lor refrenul, care reflecta mai bine punctul lor de vedere. În aceste vremuri de apostazie nu cred că mai putem trăii creștinește. Trebuie să combinăm viața creștină cu compromisul. Nu avem ce face, trăim cum putem. De fapt oamenii dau vina pe lipsa modelelor pentru ca ei însăși nu au curajul și puterea de a rezista ispitelor care îi apasă. Ne aflam oare în fața unui cerc vicios, în care unii se plâng de lipsa modelelor, iar modelele nu apar pentru ca oamenii însăși nu vor sa trăiască în așa fel încât să poată fi modele pentru alții. Sper că am reușit să îți explic în mare care ar fi direcția în care noi cu toții trebuie sa ne îndreptăm ceea ce facem de 23 de ani pentru tineri a fost mai mult decât un drog, spre exemplu .

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

RECLAMĂ. PIKU DIESEL CENTER SRL, SLATINA

picu paint

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Anul Caragiale a fost „sărbătorit“ în politică în vara asta din plin, mult mai intens decât în teatru: scena politică a arătat că țara e condusă de o adunătură de derbedei fără un dram de conștiință. Violența, scandalul și ridicolul mereu prezente la televizor pe cele trei Antene reflectă șocurile repetate ale vieţii noastre zilnice lipsite de eroism, de demnitate. Și, fără îndoială, e o perioadă foarte dificilă pentru susținerea culturii sub formele ei variate, în măsura în care văd că din ce în ce mai mult e proliferată ideea că numai o anumită cultură, cea oficială și aprobată de Senat și de politicieni, va fi susținută… Acest fel de a face artă nu a fost niciodată propice creatorilor, fiindcă ei, prin natura lor, pun o altfel de oglindă realității decât cea pe care o doresc politicienii. Pe de altă parte, în domeniul meu văd că domnește în continuare stagnarea, o lipsă de interes pentru experimentul de calitate, o inerție înghețată în valori depășite și nimic viu nu se poate naște într-un climat de suficiență și de autosuficiență. Dar ca să ai proiecte de calitate trebuie să asiguri existența multor altor experimente, căutări, laboratoare, nu să te fixezi în ideea că anumite creații sunt legitimate de un grup la un moment dat și că acelea sunt singurele creații valabile. În plus, văd un spirit ruginit și greoi autohton care renaște, o proastă înțelegere a ideii de spirit național. Fiecare creator, atâta vreme cât e născut și crescut în România, are un anumit fel de a traduce ființa lui națională.

Procesul răsturnării valorilor este în plină desfășurare, trebuie sa ne fie foarte clar, avem nevoie de modele, eu am găsit foarte multe chiar printre voi. Să auzim numai de bine, aștept noi provocări, cu multa dragoste, vă mulțumesc ca existați!

Gheorghe Duduiala

–––––––––––––––––––––

Reclame