ora_de_vara_2016Senatorii au respins marți, 29 mai a.c.,  proiectul de lege ca România să renunțe la ora de vară, așa cum au propus mai mulți parlamentari români după ce și la nivel european a fost luată în considerare ideea.

Ministerul Sănătății arătase că o astfel de măsură este chiar binevenită, având în vedere că trecerea la ora oficială de vară presupune un efort din partea organismului, dar în cele din urmă Guvernul s-a opus adoptării inițiativei legislative.
Parlamentarii români propun anularea orei de vară invocând chiar solicitarea Parlamentului European, pe care aceștia o consideră o solicitare privind ”revizuirea regimului actual al orei de vară”.

”Studiile efectuate în ultima perioadă au relevat faptul că această modificare a ora-de-vara-1170x658orei legale nu doar că nu generează economii din punct de vedere energetic, dar creează un puternic disconfort asupra marii majorități a populației, generând de asemenea perturbări ale transportului feroviar și aerian”, arată autorii proiectului, care propun anularea ordonanței prin care s-a instituit oficial ora de vară.
Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie. Această trecere a avut loc anul acesta la 25 martie, când ceasurile au fost date înainte cu o oră, ziua respectivă fiind cea mai scurtă din an.

Din 25 martie până în 30 octombrie, perioada orei de vară, diferența dintre ora oficială a României și Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

Redacția

Reclame