DSC_0062   Sub conducerea lui Liviu Voiculescu, comuna Cungrea din Județul Olt, a cunoscut o reală dezvoltare socio-economică bazată pe proiecte de investiții în infrastructură, principala problemă a acestei localități.

Deși au trecut doi ani de la câștigarea scrutinului din 2016, liberalul Liviu Voiculescu a demonstrat consătenilor săi că, de această dată, nu au făcut o alegere greșită.

De Ziua Internațională a Copilului, Liviu Voiculescu, a făcut în așa fel încât pentru copii din Cungrea, această zi,  să fie  una de neuitat. Pe lângă răsfățul  oferit de autorități cu muzică, jocuri și jucării, 100 de copii din localitatea olteană au primit și uniforme copii ziua, cu voiculesvcușcolare. Primarul Liviu Voiculescu a fost cel acre a avut această idee, precizând că în acest fel, împreună cu consilierii locali,  încearcă să vină în sprijinul părinților dar și al școlii. ,, Așa cum am promis și în campania electorală, țin foarte mult la oameni, la consătenii mei din Cungrea și din acest motiv și eu, și angajații primăriei dăm o foarte mare importanță relației cu oamenii. Țin foarte mul la copii din localitate, am și eu la rândul meu doi copii, pentru că viitorul acestei localități este asigurat de ei. Astăzi, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului, am organizat la Școala Gimnazială din Cungrea, un program diversificat pentru toți copii școlii. Astfel că am adus un topogan gonflabil, copii au desenat pe asfalt, au fost pictați pe față, etc. Ne-am gândit să le facem un cadou special, astfel căCungrea, canalizare Voiculescu - Copie Primăria Cungrea a achiziționat și a distribuit gratis uniforme școlare pentru toți elevii, inclusiv pentru cei de la grupa mare de la grădiniță, care urmează să meargă la clasa pregătitoare în acest an.” Ne-a dezvăluit, în exclusivitate edilul din Cungrea.

Nu e prima dată când edilul din Cungrea, Liviu Voiculescu face surprize de acest gen, așa că bătrânii, tinerii sau copii au parte de cadouri cu diferite ocazii.

Însă ce e cel mai important pentru toți locuitorii din Cungrea, este faptul că le-a redat speranța ca această localitate n-o să dispară odată cu trecerea anilor, așa cum e posibil să se întâmple cu multe dinte localitățile, Oltului.

Zonă petrolieră cu multe perspective de dezvoltare, localitatea Cungrea ar fi trebuit să teren_sport cu gazon artificial cungrea - Copiearate până acum ca un orășel în toată regula, însă edilii de până în 2016, n-au mișcat mai nimic.

Fără falsă modestie, trebuie să menționez că Voiculescu a reușit  să implementeze câteva proiecte de care era mare nevoie în această localitate. Spre exemplu anul trecut în  octombrie, a avut loc  recepția primei rețele de canalizare publică din istoria comunei. Investiția a avut o valoare de 3.900.000 lei, finanțată de Agenția Fondului de Mediu (97% din valoarea lucrării) și Primăriei Cungrea (3%).
Lucrarea a început în august 2016 și a permis racordarea la rețeaua de apă potabilă a nu mai puțin de 600 de gospodării din toate satele localității.

Razboi Cungrea 1În același an, primarul a  modernizat și utilat complet un corp al Școlii Gimnaziale pe care l-a transformat într-o bibliotecă modernă. Tot anul trecut a betonat străzile laterale, iar în acest an a betonat și asfaltat drumurile prin satele Cungrea Mică, Spătaru și Miești, drumuri care figurau ca fiind asfaltate încă dinainte de revoluție.

Și pentru că în comună există un târg săptămânal, Voiculescu l-a amenajat corespunzător, și, de asemenea, acesta a reușit să pună o centrală termică la școala cu clasele I-IV din satul Oteștii de Jos, să betoneze parcarea acesteia și pună un  covor sintetic pe terenul Școlii cu clasele I-VIII Cungrea.ziua copii Cungrea

Planul său pentru dezvoltarea comunei nu se oprește aici. Voiculescu intenționează  să reabiliteze Căminul Cultural și să înființeze un ansamblul folcloric cu elevii de la școlile din localitate.

Până atunci, pe 15 august, de Sf Marie, când în comuna Cungrea se sărbătorește Ziua Localității, primarul Liviu Voiculescu invită toți fiii satului la această mare petrecere, care va fi condimentată cu cântec, joc și voie bună, iar la final cu un foc impresionant de artificii.

Mai multe amănunte, într-un interviu video realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Raicu, op. Imagine și editare TV, ing. Viorel Raicu.

www.vgtvregional.cabanova.com