Institutul-PaulescuPe parcursul vieții noastre trecem prin diverse încercări date de Dumnezeu, spre mântuirea noastră pe acest pământ. Bucuriile și necazurile vin într-o clipă: acum ești fericit pentru că ai reușit ceva, pentru că iubești pe cineva, pentru că ești bine și sănătos, iar în cealaltă clipă totul se năruie…

Nu vreau să filozofez pe această temă, însă am trecut până la această vârstă prin toate etapele. Am fost un copil fericit, fără griji, fără nevoi, cu doi părinți iubitori care mi-au dirijat pașii în viață așa cum au știut ei mai bine. Dar au fost momente când, singur am luat decizii, poate de multe ori nu pe cele mai bune. Am dat cu capul de ,,pragul de sus” și la propriu dar și la figurat, am trecut de câteva ori pe lângă moarte, însă bunul Dumnezeu m-a ajutat pentru că a avut alte planuri cu mine…

În urmă cu câțiva ani, din cauza stresului de până atunci, am fost diagnosticat cu diabet. Toată viața și sănătatea mea s-a dat peste cap. Medicamente cu grămada în fiecare lună, regim alimentar, dureri de picioare, tulburări de vedere, probleme cu inima, etc. Și peste toate astea, am fost victima unor derbedei care m-au atacat ca niște mișei, pe la spate, în noaptea alegerilor locale din 2016.

Acest incident mi-a tulburat și mai mult parametrii glicemici, care oricum nu erau tocmai normali.

Medicul curant, mi-a recomandat, pe lângă celebrele pastille, insulină injectabilă, în fiecare Spitalul-Clinic-Dr.-Ion-Cantacuzino-Bucurestiseară la orele 22.00 și pentru că valorile nu se stabileau, mi-a mărit doza, ba mi-a mai recomadat să mă injectez și cu cinci minute înainte de masă. Și am ținut-o tot așa de nu mai știam de mine! Dimineața medicamente, injecții în burtă înainte de fiacre masa, seara insuluina lentă. Noapte mă trezeam cu o foame de lup și mâncam în neștire. Din ce în ce îmi era tot mai rău…Până într-o zi când în urma unor analize cu biorezonanță efectuate de medicul de la Compania Coral, îmi arătau că pancreasul meu produce insuluină și nu era nevoie de atâta insulină ijectabilă.

diabetul-zaharat-poate-fi-stapanit-rodica-perciun-mirela-culmanȘi cum, în meseria mea de jurnalist, trebuie să te informezi de la mai multe susrse pentru a scrie sau a prezenta o situație, același lucru l-am făcut și cu analiza pentru stabilirea corectă a glicemiei. Așa că am ales să merg la Clinica ,,N. Paulescu” din cadrul Spitalului Cantacuzino din București, unde am cunoscut pe doamna doctor în științe medicale, Mirela Culman, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Aș putea spune că a fost îngerul meu salvator încă din prima zi când am cunoscut-o.

Sfaturile domniei sale au fost salvatoare. Mi-a spus că tratamentul pe care l-am aplicat este greșit, fiincă îmi administram prea multă insulină, motivul pentru care mă trezeam noapte să mănânc. În perioada internării mele, datorită recomandării meselor sărace în carbohidrați (glucide), organismal meu, pe zi ce trecea, a început să se simtă mult mai viguros.

Dr. Mădălin Bușe, unul dintre rezidenții d-ne doctor Culman, în urma analizelor făcute mi-a stablit un tratament care mi-a redus considferabil glicemia.

Am rămas surprins de devotamentul și dăruirea personalului medical-medici și asistente- din subordinea d-nei doctor Culman care cu adevărtat își respect jurământul lui Hypocrate. Mă simțeam ca-ntr-un spital din renumit din UE, cu personal amabil, care te fac să te simți bine și să uiți de boală. Iar colegii de suferință, dl Goia din Focșani și Săbăreanu Mediaș, din Chitila, chiar dacă erau bolnavi, poate mai rău decât mine, mi-au ridicat moralul, prin modul lor de a vedea viața și a fi indiferenți la această problem de sănătate.

Tot aici am cunoscut și un fost ofițer din garda lui Nicu Ceaușescu, Florin Angelescu, care mi-a demonstrat că boala nu poate învinge frumusețea sufletului chiar dacă, din pricina diabetului netratat la timp, avea un picior amputat.

Nu pot să omit nici aportul dr. Delia Lespezeanu, care, deși era liberă, a venit să îmi explice modul de calcul în alcătuirea unei diete alimentare specifice bolii.

Sunt multe de spus, sunt multe persoane cărora le mulțumesc pentru grija deosebită pe care au avut-o față de mine și, mai ales, mulțumesc lui Dumnezeu că am cunoscut astfel de oameni care mi-au redat încrederea că într-o zi, această boală numită diabet, va fi doar o amintire urâtă.

multumesc_1028_01_lgȘi totuși, revin și mulțumesc din suflet dr.în științe medicale, asit. Univ. Mirela Culman, dr. Mădălin Bușe, dr. Dleia Lespezeanu, dr. Iulia Grigore, dr. Cristina Neagu, as. Șef Laura Pungă, as. Veronica Mincă, as. Mariana Olaru, precum și personalului auxiliar din Spitalul ,,N. Paulescu”. Mulțumesc din toată inima dr. Oana Dumitrache ( slătineancă de origine) de la Clinica ,,Ponderas” din Bucrești pentru încrederea acordată și mai ales pentru că mi-a recomandat astfel de oameni extrordinari!

Viorel Raicu

Reclame