Dr. Mihai Ăietraru, medic Ocnele MariDin cauza unei situații tensionate dintre Primăria orașului Ocnele Mari și  medicii de familiei Florentina și Mihai Pietraru ( mamă și fiu), cei peste 3000 de pacienți înscriși pe listele medicilor,  se pare că vor rămâne fără asistența medicală necesară, dacă primarul Mihai Pătru nu va găsi o formulă  de compromis pentru a rezolva situația. Pe de o parte, conducerea primăriei din Ocnele Mari, susține că cei doi medici ar sta în imobilul pus la dispoziție de ilegal, deoarece aceștia au un contract de comodat cu titlul gratuit care va expira în această lună, însă, potrivit Legii, situația nu mai poate continua așa.

Firma SC Geronto MedFam SRL, ce aparține medicului Florentina Pietraru și la care este Dispensar Ocneangajat și fiul său, are sediul social în altă localitate, iar secretarul primăriei, Mihaela Matei, susține că nu mai poate închiria imobilul celor doi medici de familie, dacă aceștia nu au firma cu sediul social în oraș și că trebuie să plătească o anumită sumă pentru chirie, stabilită în Consiliul Local.

Pe de altă parte, medicii spun că au obținut această favoare de a folosi cu titlu gratuit cabinetele medicale, de pe vremea când trăia fostul președinte al CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Aceștia ne-au mai declarat că dacă ar fi să schimbe în momentul de față sediul social al firmei, i-ar împiedica să încheie la timp contractul cu Casa de Asigurări Vâlcea.

cabinet dispensarÎn replica reprezentații primăriei afirmă că medicilor li s-a adus la cunoștiință despre situația ilegală în care se află, încă din noiembrie anul trecut, iar în luna februarie a acestui an, aceștia au revenit cu o nouă înștiințare.

Unii pacienți, care au dorit anonimatul, spun că în spatele acestor neînțelegeri dintre medicii de familie Pietraru și primăria Ocnele Mari, s-ar datora soției fostului primar al orașului, Petre Iordache, care încă nu s-a obișnuit cu ideea că soțul ei a pierdut alegerile în 2016.

Se pare că acesta ar fi adevărul devreme ce, a doua zi, vineri 13 aprilie, când toți DSC_0008creștinii erau la biserică și prăznuiau Izvorul Tămăduirii, d-na Iordache, împreună cu alte 10 persoane protestau în fața primăriei din Ocnele Mari, acuzându-l pe primarul Mihai Pătru că dorește să-i dea afară din dispensar pe cei doi medici de familie.

Problema se pune dacă cei doi medici Pietraru, mama și fiu, chiar se lasă manipulați de niște interese pur politice, riscând să piardă atât pacienții cât și încrederea pe care au avut-o aceștia în profesionalismul lor.

Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.cabanova.com

Redactor/ Reporter Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame