Ilie Chitez BobicestiIlie Chitez, primarul localității Bobicești, județul Olt, dorește să modernizeze localitatea, în acest sens, a întocmit mai multe proiecte, unele aprobate și executate, altele în curs de aprobare sau executare.

Comuna Bobicești este formată din satele Bechet, Belgun, Bobicești (reședința), Chintești, Comănești, Govora, Leotești și Mirila. Chitez Ilie, a fost ales începând cu anul 2014 în funcția de primar, din partea Partidului Social Democrat, de cei 3.314 locuitori ai comunei, conform ultimului recensământ.

Întrebat de reporterul nostru ce proiecte a implementat, primaruCungrea, canalizare Voiculescu - Copiel localității Bobicești a declarat că: „În mandatul actual am finalizat un proiect de asfaltare de 6,4 km de străzi, pe fonduri guvernamentale. Momentan suntem în licitație pentru extindere canalizare în toate satele”.

Există un proiect pentru asfaltarea tuturor ulițele, dar și proiecte legate de domeniul învățământului și sănătate. Primarul comunei, ne-a precizat că „Suntem în licitație pentru modernizarea dispensarului de la Leotești, dar avem un proiect și pentru reabilitarea dispensarului de la Bobicești. La Leotești se va modernizare și dota corespunzător școala, dar și la Bobicești”.Lucrari de canalizare, Ianca olt

În 2010, prin fonduri europene, a fost modernizat Căminul Cultural, iar odată cu el a fost înființată rețeau de canalizare în localitatea Bobicești. Căminul Cultural a fost reabilitat cu un scop, având în vedere că în localitate există un ansamblu folcloric, care are performanțe la nivel național. „Avem un instructor care se ocupă de ansamblu. Datorită lui fiind și rezultatelespune Ilie Chitez.

În scurta noastră vizită în comuna Bobicești, am constat că se face curățenie constant, întrucât este una dintre cele mai curate comune văzute de noi. ÎAlimentare cu apă Carloganin acest sens, primarul localității a ținut să precizeze în interviul acordat pentru VG TV Regional că „niciodată nu am avut mulți asistați sociali, dar acum s-au împuținat, mai fiind doar 20 de persoane și acest număr este în scădere. Curățenia din comună este meritul acestor 20 de oameni, deoarece periodic fac curățenie pe străzi, cât și în locurile în care se depozitează necontrolat gunoaie”.

Transportul elevilor la școală nu este decontat de primărie, deoarece elevilor le este pus la dispoziție un microbuz școlar, care îi ia de acasă și îi aduce înapoi la sfârșitul orelor, însă cadrelor didactice li se decontează naveta, pe baza abonamentului de călătorie pe mijloacele de transport în comun.

Ilie ChitezÎn comună există mai multe „sărbători ale localității”. Ilie Chitez , ne-a precizat care sunt acestea: „Avem o sărbătoare pe 1 mai, Ziua Mărgăritarului, se ține într-o poieniță și sunt duși acolo în special copiii talentați și de regulă invităm și un artist. Pe 1 iunie este iar un moment festiv, să-l numim așa, dată la care se organizează un spectacol dedicat copiilor. Ziua comunei, propriu-zisă, este pe 20 iulie, când se organizează și un bâlci anual”.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Redactor Ionuț Cocârlău, reporter Manuela Vărzaru, op. Imag Cristian Stochiță. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame