Marian Jean Marinescu si Liviu VoiculescuEuroparlamentarul Marian-Jean Marinescu, a fost prezent într-o conferință de presă la Olt, la invitația președintelui liberalilor, Liviu Voiculescu.

Marinescu a vorbit despre importanța preluării președenției Consiliului Europei ce-i va revenii, la începutul anului viitor, României, apreciind că Guvernul actual trebuie să facă eforturi susținute în combaterea corupției la nivel înalt.

Jurnaliștii au întrebat dacă va mai candida pentru încă un mandat de europarlamentar sau dacp îi va lăsa locul deputatului de Olt, Gigel Știrbu. Acesta a răspuns că l-a auzit pe Gigel Știrbu, la Craiova, într-o conferință de presă, că el nu candidează la europarlamentare.

Europarlamentarul a acuzat că autoritățile nu știu să selecteze prioritățile, nefiind Marian Jean Marinescu si Voicuescunevoie de autostrada Craiova-Pitești. „Autostrada Craiova-Pitești este o autostradă ca să ajungem mai repede la București. Cred că o centură la Slatina și o centură la Balș, lucruri de bun simț, ar rezolva problemele.Avem nevoie de o autostradă de la Arad-Lugoj-Severinși prin Oltenia și să ducă către Grecia, Bulgaria, Ungaria, ceea ce pentru regiunea noastră este extraordinar de important din punct de vedere economic” a spus Marian-Jean Marinescu.

Acesta a punctat că actualul Guvern este cel mai slab Guvern de după 1990, cu un nivel de competență aproape de zero. Marian-Jean Marinescu a precizat că, un Guvern PNL ar fi mai potrivit pentru preluarea șefia Consiliului Europei deoarece „sunt oameni mai bine pregătiți și asta observ doar uitându-mă printre ei”.

Marian-Jean Marinescu, a avut o intervenție în Consiliul Europei pe tema legilor justiției, criticând modificările aduse de PSD. În conferința de presă a dezbătut raportul GRECO, în care au fost „sancționate” în totalitate noile legi ale justiției. „Raportul GRECO spune foarte clar să fie revizuite legile care au fost aprobate deja, dar au fost întoarse în Parlament de către Curtea Constituțională. Este un lucru foarte interesant acolo, aceea cu pensionarea după 20 de ani și accederea în magistratură mai târziu. Dacă ar râmâne vârsta de pensionare de 20 de ani, ar fi consecințe foarte, foarte grave, de la Curtea Supremă pleacă aproape toți, îți trebuie 18 ani de experiență să fii judecător la Curtea Supremă,  deci ceilalți vin mai târziu, nu se mai fac complete, se amână, se ajunge la depășirea termenului de prescripție. Până și aceste lucruri au fost sesizate” spune europarlamentarul.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Redactor Ionuț Cocîrlău, reporter Manuela Vărzaru, op. Imag Cristian Stochiță. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame