Liviu Radu, primar caracal
Liviu Radu

Municipiul Caracal din județul Olt este cunoscut la nivelul întregii țări ca fiind „orașul minunilor și al controverselor”. Cele 7 „minuni” au făcut înconjurul lumii, însă noi, convinși că acest oraș nu trebuie cunoscut doar pentru aceste controverse, destul de amuzante, ne-am deplasat la primăria orașului unde am stat de vorbă cu primarul municipiului,  Liviu Radu.

Centura ocolitoare a orașului este aproape finalizacentura caracaltă, iar potrivit primarul orașului, Liviu Radu, în momentul în care se vor finaliză lucrările, centura va fi dată în folosință, în prezent executând-se mici lucrări la sensul giratoriu și alte 3 tronsoane. Se dorește ca la începutul lunii mai, centura să fie dată în folosință.

Municipiul Caracal beneficiază de un contract de 30 mil. euro, bani necesari pentru schimbarea conductelor de apă, dar și de canal, în tot orașul. „Este un proiect pe care ni-l dorim și sperăm să înceapă lucrarea cât mai repede, însă depindem de Compania de Apă Olt” a spune Liviu Radu, edilul orașului Caracal.

În aprimaria caracalnul 2014, prin Hotărârea Consiliul Local nr. 213 s-a stabilit a se suporta din bugetul local cheltuielile aferente pentru reabilitarea apartamentelor cu caracter de locuință, însă proiectul nu a fost pus în aplicare. Liviu Radu, primarul municipiului Caracal, ne-a dezvăluit motivele pentru care proiectul nu s-a pus în aplicare: „Din păcate acest lucru nu a putut fi pus în aplicare din mai multe motive. Eu am discutat cu președinții și administratorii de blocuri, pentru că această lucrare nu se putea face decât în colaborare cu aceștia. Au fost făcute modificări la balcoane și proiectul spunea că nu trebuie să existe aceste lucrări, care oricum nu dețin autorizație pentru diversele modificări făcute și atunci proiectul nu a putut merge mai departe”.

În municipiul Caracal, există atât învățământ preuniver47735Muzeul-Romanaţiuluisitar, cât și învățământ postliceal și universitar, care nu poate să facă decât cinste orașului. Edilul, a încercat să meargă prin toate unitățile de învățământ să afle probleme cadrelor didactice și ale elevilor pe care le întâmpină în cadrul procesului instructiv-educativ, ce pot fi rezolvate de primărie. „Mă declar mulțumit de randamentul pe care îl dau și de modul în care profesorul și rectorii înțeleg să discute cu elevii” a ținut să precizeze primarul Liviu Radu în interviul acordat VG TV Regional.

A fost încheiat un contract de comodat valabil pentru 20 de ani, privind fostul Cinematograf Central, care face parte din rețeaua România Film, iar administrația locală din Caracal va începe reamenajarea acestuia începând cu anul 2019.

Avem un proiect de reabilitare a Bibliotecii, a fost semnat un contract cu Muzeul Romanațiului. Avem un proiect finanțat de la bugetul local privind reabilitatea Casei Iancu Jianu, precum și două promuzeu-1iecte de țin de spital” precizează Liviu Radu, primarul municipiului Caracal.

Privitor la asistații social, primarul ne-a declarat că nu au fost probleme și că în prezent se reorganizează în cadrul primăriei această parte socială. „Oamenii doresc ajutoare sociale mai mari și mai multe, dar trebuie să înțeleagă că fiecare dintre noi trebuie să-și găsească un rost în viață și asta înseamnă că e bine ca familiile care au copii să-i educe în acest spirit”.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Redactor Ionuț Cocârlău, reporter Manuela Vărzaru, op. Imag Cristian Stochiță. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame