Primaria MorunglavLocalitatea Morunglav este o zonă preponderent agricolă, ocupația localnicilor este în domeniul agriculturii, iar din lipsă de locuri de muncă, tinerii sunt tentați să părăsească localitatea. La ultimul recensământ, în localitate se înregistra o populație numeroasă, 2.266 locuitori, însă acum asistăm la o scădere alarmantă.

Comuna suferă la capitolul infrastructură. S-au făcut investiții, reușindu-se a se rezolva o parte din infrastructura rutieră. Este finalizat în proporție de 95% un tronson de drum de 5.6 km, care a fost asfaltat. Există un proiect pentru a se asfalta și DC 2, care va face legătura cu comuna vecină.

Primarul Ion Stanciu dorește binele comunei și face tot posibilul să o aducă la standardeAlimentare cu apă Carlogani europene. Nu știu dacă va reuși până la finalizarea acestui mandat, întrucât în comună sunt destul de multe probleme de rezolvat, însă dacă va câștiga scrutinul din 2020, cu siguranța va duce comuna la standarde europene.

Se dorește implementarea unui proiect de alimentare cu apă, în valoare de 2 mil. de euro, este deja semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale, însă acesta nu este singurul proiect al primarului. Am semnat contractul la Ministerul Dezvoltării Regionale privind reabilitarea școlii gimnaziale. Școala cu clasele I-IV a fost reabilitată cu câțiva ani în urmă, cu fonduri de la Banca Mondială, este dotată corespunzător, inclusiv cu toatele interioare și instalații sanitare a ținut să precizeze Ion Stanciu în interviul acordat VG TV Regional.

ansamblul oltețu de la morunglavÎn comună există și un ansamblu folcloric, care a câștigat de 2 ori consecutiv locul I în Republica Moldova. Am participat cu acești copii la diverse concursuri atât și țară, cât și în afară. Începând cu 8 mai vom merge din nou  în Republica Moldova! a precizat primarul comunei Morunglav.

Se dorește implementarea altor două proiecte important pentru comuna. Este vorba de canalizare și gaze. „Sperăm ca după proiectul de apă să accesăm și cel pentru canalizare și după aceea pentru gaze. Noi suntem o zonă oarecum forestieră, unde se găsește combustibil solid, iar oamenii încă se încălzesc la sobe”.

Localitatea va beneficia de un buldoescavator, care va ajuta autoritățile în situațiile de urgență. „Am semnat pentru achiziționarea unui buldoescavator, care să ne ajute în situațiile de urgență. Desigur, ne-am gândit și la proiecte mai mari, dar nu putem să începem mai multe lucrări deodată și să nu le finalizăm a declarat pentru VG TV Regional, Ion Stanciu, primarul comunei Morunglav.

Deși este o comuna cu un nivel scăzut de trai, pe raza comunei doar 52 de localnici beneficiază de ajutor social, care o parte din ei prestează muncă în folosul comunității pentru acești bani primiți, alții sunt scutiți de la prestație fie din cauza vârstei, fie din cauza diferitelor boli.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Redactor Ionuț Cocârlău, reporter Manuela Vărzaru, op. Imag Cristian Stochiță. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Reclame