Ag - premieră medici Joi 12 aprilie, a.c, se poate spune că este o zi fericită pentru un colectiv de medici de la SJU Argeș, care au reușit cu succes să efectueze o operație  în premieră națională .

Este vorba despre medicii Horia Trăilă și Elvis Boțu de la Laboratorul de Angiografie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Aceștia  împreună cu o echipă de specialiști din Elveția au efectuat o intervenție în premieră națională, la un pacient care a suferit o intervenție chirurgicală pentru anevrism de aortă abdominală, însă a cărui endoproteză s-a trombozat.
Potrivit comunicatului de presă emis de reprezentații SJU Argeș, în cadrul intervenției s-a utilizat un dispozitiv de trombectomie și tromboaspirație și o sondă de repermeabilizare puse la dispoziție de echipa elvețiană. În acest fel, cu ajutorul angiografului din dotarea SJU, echipa mixtă de medici a utilizat o procedură de Ag. Premiera medicală 1deblocare și repermeabilizare a endoprotezei mai puțin invazivă.
,,Pe viitor, se dorește înființarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a unei unități de urgenţe neurovasculare, astfel încât unitatea sanitară argeșeană să devenă primul spital nonclinic unde se pot efectua tratamente intervenționale pentru pacienții cu accidente cardiovasculare cerebrale acute, accidente ce pot duce la deces sau invaliditate fizică şi mentală.” Se mai precizează în comunicat.

medici argesPentru această reușită, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a ținut să felicite echipa de medici, însă nu a ratat ocazia să precizeze că o parte din această premieră se datorează și echipamentelor medicale cu care a fost dotat spitalul în ultima perioadă.
În primul rând țin să felicit echipa de medici care a efectuat această operației. De asemenea, prezența echipei elvețiene ne onorează și ne oferă prilejul de a transmite mulțumirile noastre pentru faptul că au ales să salveze vieți aici, în Argeș, acest gest fiind garanția și aprecierea că Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune atât de dotarea necesară, cât și de personalul medical excepțional” a spus, Dan Manu.

Georgiana Raicu

Reclame