bursa1În perioada mai 2017 – mai 2019, Asociația Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – ARoTT – implementează proiectul ”Îmbunătățirea mobilității și a ocupării forței de muncă în industriile culturale și creative din zona transfrontalieră RO-BG”, ROBG 187, cod Proiect: 16.4.2.088, în parteneriat cu Asociația Mereu pentru Europa (MPE) şi Centrul Inovativ de afaceri INNOBRIDGE Ruse, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 4: O regiune calificată şi inclusivă, Obiectiv Specific 4.1 Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi mobilitatea forţei de muncă.

Proiectul îşi propune îmbunătățirea unora dintre situaţiile identificate drept probleme în cadrul programului, şi anume, deficienţele din industriile creative, exodul tinerelor talente, potenţialul insuficient explorat si recunoscut al industriilor creative pentru economia şi competitivitatea regională.

Proiectul include organizarea de sesiuni de instruire utile atât pentru cei care doresc să-şi deschidă o afacere în industriile creative și culturale din Bulgaria cât şi pentru cei interesaţi să lucreze în aceste domenii, în ţara vecină, ca angajați sau liber profesioniști.

Potrivit organizatorilor, trainigul de instruire va avea loc ]n perioada în perioada 21-24 martie 2018 la Pensiunea „Sucidava” din orașul Corabia, județul Olt.

Cheltuielile legate de transportul, masa, cazarea şi instruirea participanților sunt suportate din bugetul proiectului.

Printre invitații acestui proiect  se află și Grupul de presă VGTV Regional, care, va transmite, în direct, dar și după acțiune  un material complet pe site-ul televiziunii VGtv Regional www.vgtvegional,.cabanova.com

Georgiana Raicu

Reclame