crimă spital 2 Crima urmată de sinucidere de la Spitalul de Neuropsihiatrie din cadrul SJU Slatina, a cutremurat o lume întreagă, în urmă cu trei săptămâni. Despre Ramona Cosmescu, femeia ucisă, s-a spus inițial că ar fi fost  iubita celui ce a ucis-o, însă rudele sale, ba chiar și cei doi copii ai săi, neagă cu vehemență acest lucru. Anchetatorii au stabilit, la rândul lor, luând drept probă biletul scris de criminal potrivit căruia lăsa să se înțeleagă că Ramona i-a fost iubită și că o bănuia că  voia să întrerupă relația cu el, pentru că ar fi avut pe altcineva, un ofițer sub acoperire de la DNA.  Despre cei doi, criminalul spune că l-ar fi constrâns să le  omoare pe doctorița Cristina Mischie și pe asistenta Alice Popescu și că între timp, l-au discreditat în fața colegilor și șefilor din spital. Biletul – format de fapt din două bilete – la prima vedere, nu este scris de aceiași persoană! Unul este scris cu litere de tipar, alternând cu litere de mână iar altul cu litere de mână, incorect gramatical și fără a fi semnat!

De fapt lucrurile stau cu totul altfel, iar în cele ce vă vom prezenta în continuare, sunt

Ramona Cosmescu
Ramona Cosmescu

declarații ale unor persoane apropiate celor doi, care însă au cerut anonimatul.

Nu dorim să ne erijăm în justițiari în locul organelor abilitate și nici să acuzăm pe cineva, însă am vrea să tragem un semnal de alarmă  despre gravitatea indubitabilă a faptelor, prezentând câteva declarații și constatări ale noastre, fapte care ar putea conduce la o schimbare de situație radicală. Veți vedea, în cele ce urmează, cum un spital întreg, de la personalul medical la pacienți, este terorizat de infirmierii care vin beți la serviciu, fără ca cineva să ia vreo măsură cu ei! Cauza? Șantajul pe care aceștia îl exercită asupra medicilor pentru că în spital sun internate tot felul de persoane care ar avea probleme cu legea sau care vor să se pensioneze anticipat! Și asta, de zeci de ani!

Revenind la cazul nostru, criminalul era cunoscut de către colegi  dar și de către șefi ca o persoană cu grave tulburări de comportament din cauza alcoolului pe care îl consuma și înainte de a veni la serviciu, dar și în timpul serviciului.

DSC_0005
Spital Neuropsihiatrie, SJU Slatina

 Infirmierii vin beți la serviciu. Medicii amenințai sau șantajați

,, Toți infirmierii vin beți la serviciu și consumă alcool toată ziua. Nimeni nu îndrăznește să le zică nimic! Noi, asistenții, stăm cu frica-n sân din cauza lor, suntem terorizați și amenințați, de parcă ar fi haiduci. Și știți de? Pentru că la noi se internează tot felul de persoane dubioase, certate cu legea ori care vor să iasă la pensie anticipat, iar  infirmierii știu acest lucru și șantajează medicii care fac internările. Sunt cazuri aproape zilnice când  unii infirmieri bat pacienții. Unuia i-a spart timpanul, altuia i-a rupt mâna, altuia piciorul! Toto timpul  amărâții ăștia cu boli grave sunt negrii pe la ochi sau pe corp!” ne-a declarat un asistent sub anonimat, de frică să nu fie următoarea victimă a infirmierilor bătăuși.

spital neuro slatina  Colegă de serviciu: Ramona n-a fost iubita călăului!

Același lucru ne confirmă și o asistentă care, de asemenea ne-a cerut, cu lacrimi în ochi să  nu-i dezvăluim numele de frica repercusiunilor. ,, Nici nu știu de unde să încep! Lucrez de foarte mulți ani aici și știu că infirmierii își fac de cap cum vor mușchii lor! O cunoșteam pe Ramona și vă spun că nici pe departe nu era vorba de vreo idilă între ea și călăul ei! Era foarte cumpătată în discuții cu el dar și cu  ceilalți infirmieri de frică! Îmi aduc aminte că-mi spune  să vorbim frumos cu ei, că altfel  nu numai că nu ne ajută cu pacienții dar riscăm să ne și lovească! Culmea ironiei, doamna Ramona se îngrijea de noi, ceilalți, să ne fie bine, iar dacă se întâmpla ca unul să aibă o nevoie specială, strângea bani de la toți, chiar și pentru înmormântări. Din păcate, la înmormântarea ei, doar câțiva au venit cu lumânare, ce să mai vorbim de vreun ajutor dat celor doi copii ai săi! Nu le-a dat nimeni nici un ajutor, nici măcar un telefon de condoleanțe!

Ne e teamă pentru viața noastră aici, dar n-avem ce face! Am fost amenințați! Unde să ne ducem? Avem copii …

În ceea ce privește biletul, nici pomeneală că l-ar fi pus cineva pe tâmpitul acela să biletul-brancardierului2.jpgomoare pe doctorița Mischie sau pe asistenta Alice Popescu! Cred că era doar o închipuire a criminalului alcoolic! Mi-e teamă că dacă șefii noștri, care știau de aceste probleme, nu vor lua măsuri, să se întâmple o altă nenorocire!

 Cât despre libere și consiliere psihologică a asistenților sau medicilor care au fost de gardă în acea noapte, nici pomeneală! Nu ne-a întrebat nimeni de nimic!”, a ținut să precizeze asistenta, evitând să dea prea multe amănunte, de teamă să nu fie recunoscută.

,, Verișoara mea trăia cu groază fiecare clipă petrecută la spital”

 Veronica Constantinescu, verișoara și prietenă apropiată a Ramonei, ne-a contactat la biletul-brancardieruluirândul său pentru a ne vorbi de stresul în care a trăit aceasta, zeci de ani, la Spitalul de Neoropsihiatrie. Și ea a negat cu vehemență o posibilă aventură amoroasă dintre Ramona și criminalul ei. ,, Era verișoara ea! Era o fată foarte frumoasă, dar și deșteaptă! Ne destăinuiam una celeilalte și știam că era terorizată de acest individ! O amenința mereu! Și nu numai pe ea. Pe toate! Cei ce spun că era Ghenea era iubitul ei, mint cu nerușinare!

Mi-a spus, odată că nenorocitul acesta care a omorât-o, spăla cu mopul pe jos și tocmai venise Salvarea cu un pacient. A trebuit să aștepte mai bine de o jumătate de oră după el, că altfel zbiera și înjura ca la ușa cortului! De asemenea, mi-a mai spus că, într-o zi, una din asistente a fost bătută de Gheorghe Ghenea, de față cu mai mulți martori, asistente și medici! Asistenta a avut mai multe zile de îngrijiri medicale, i-a făcut reclamație la Parchet dar și la conducerea SJU, însă când a trebuit ca martorii să spună ce au văzut, au negat cu toții că ar știi ceva! Dobitocul acela, îi amenințase pe fiecare în parte, că dacă vor spune ceva, vor păți  la fel.

Norei fostului președinte CJ Nicolae Mischie de la Gorj, doctorița Cristina Mischie și asistenta șefă Alice Popescu, le cam stătea în gât verișoara mea, pentru că se certa deseori cu ele, reproșându-le tolerarea comportamentului infirmierilor care veneau beți la serviciu, printre care și acest Gheorghe Ghenea. Mi-e teamă că cele două, cu pilele care le au, să muDSC_0002șamalizeze totul!

Ramona a depus trei referate la conducerea SJU, ultima fiind în luna decembrie a anului trecut, dar nu s-a luat nicio măsură. Alice Popescu, a acuzat-o că vrea să-i ia locul de asistentă șefă, dar nu era adevărat! Ramona își dăduse demisia din această funcție în 2016 pentru că avea doar cu 100 lei mai mult la salariu, însă bătaia de cap era mult prea mare. Îmi spune mereu prin ce trece, cât de nenorociți sunt infirmierii,  în ce tensiune trăiește și cât de mult încearcă să nu-și piardă cumpătul. I-am recomandat să-și dea demisia, să meargă în altă parte,  dar mi-a spus că asta nu e o soluție și că se gândește să-și facă o firmă pentru îngrijiri la domiciliu. Eu am ajutat-o să o facă, își luase deja Certificatul de Înmatriculare al firmei și tocmai voia să își dea demisia  ca să poată lucra pe cont propriu! Doamne, nici nu știu cum se vor  descurca bieții copii! Băiatul e în clasa a XII-a la Vitomirești, iar fata într-a X-a la Slatina. O să încerc să-l ajut pe el să preia firma și să facă postlicealul de Sanitar. Când s-a despărțit Ramona de soțul ei, băiatul a rămas cu tatăl, iar fata cu ea. Acum fata e în grija tatălui și merge la consiliere. E distrusă, săraca!

Noi, rudele Ramonei, nu vom lăsa lucrurile așa! Deja am angajat un avocat care ne reprezintă la Parchet. Trebui să plătească cineva pentru moartea verișoarei mele! ” ne-a declarat Veronica Constantinescu, vizibil marcată de moartea verișoarei sale.

Catalin Rotea, SJU slatinaCătălin Rotea, manager SJU: Nu știam nimic despre ce se întâmplă acolo!

Întrebat despre aceasta mare tragedie produsă la Spitalul de Neuropsihiatrie din cadrul SJU Slatina, managerul Cătălin Rotea a spus: ,,Nu știam nimic despre ce se întâmplă acolo. Nu a făcut  nimeni nicio plângere, sau poate nu a ajuns la mine. Nu am nicio sesizare din partea angajaților, personalului medical, pacienților sau aparținătorilor. Aștept ca Parchetul și ITM să termine cercetările și după aceea voi lua măsurile ce se impun. Cu privire la consilierea psihologică a personalului medical aflat în acea noapte de serviciu, începând de săptămâna aceasta fac consiliere”.

Sperăm din tot sufletul ca debandada din Spitalul de Neuropsihiatrie din cadrul SJU Slatina, să înceteze. Acesta să fie ultimul eveniment de care auzit și să se ia măsurile legale cu toți cei care se consideră pe moșia lor. Ne dorim ca personalul medical și pacienții sau aparținătorii să aibă curajul răspunderii, să demaște ipocrizia, minciuna și teroarea din spital, pentru că, altfel, nu se știe niciodată când le va veni rândul!

Georgiana Raicu

Reclame