gheorghe-duduialc483-interviuTrecerea de la un regim la altul după explozia de nemulțumiri ce a fisurat regimul comunist, a permis unor dubioase categorii sociale sprijinite de agitatori abili, să pătrundă în sediile tuturor organizațiilor administrativ teritoriale ale P.C.R.

Niște haimanale au spart și au prădat totul, nu au lăsat decât pereții goi. Și acum îmi e groază de clipa când gloata avea să înceapă să se frământe, adică toți cei care nu aveau nimic de pierdut. Oameni din aceasta joasă speță au ocupat țara de la un cap la altul ca sa o ducă apoi de râpă. Nimeni nu înțelegea nimic, vestea faptelor îngrozitoare nu sosise, a fost ceva ca la loterie: ceea ce apuci în mâna e încă împăturit și nu știi dacă ai câștigat sau ai pierdut.

Din păcate nici acum nu știm, totul seamănă din ce în ce mai clar cu o tragedie istorico-politică. Ce poți să faci? Răul și-l fac oamenii nu poți să-i îngrădești ca pe niște copii. Ne întrebăm și azi după trei decenii: ce s-a întâmplat? Unde-s vremurile pe care le-au promis acei cârmaci ai epocii postrevoluționare?

Până acum ne-au uluit toți cei din aceasta aberație cromatica a politicii dâmbovițene cu ideologia lor de stupoarea istorică. Până la urmă totul s-a terminat ca la o scenă de vânătoare, ca și când cineva ar ochii într-un corb ar greși ținta și din întâmplare ar nimeri într-un iepure. Ce coșmar politico-psihologic? Ce doză de angoasă și blestem continuă să ne împrăștie prin toată lumea! Soarele încă nu își arată fața României și ceață “revoluției bolșevice” pute și mai urât acum și nu sunt semne că s-ar ridica curând.

Din dorința de parvenire și pofta de bani, unii oameni cu sau fară figură de intrigant, vorbesc și de plaga unor societăți secrete ce ar acționa sub masca unor idei generoase dar care ascund intenții meschine sau contrarii intereselor noastre naționale. Cine mai poate zădărnicii acum ce se pune la cale? Cine și cum să facă? Parcă am fi prinși în magia unui somn cu vise rele ce ne ține în cătușe metafizice.

Toată lumea a adormit, poate oamenilor le place mai mult obscuritatea decât lumina zilei iar fantomele apar tocmai pe întuneric. Într-o lume animată de credința și speranța, se poate spune ca numai un miracol ce s-ar produce în fața ochilor noștri ne-ar putea schimba viața, acum totul nu-i decât o mascaradă, o escrocherie organizată.

Nu pretind ca am început să știu ce-i viața, dar ceva ma face să cred că noi toți umblăm acum pe drumul morții, urmăriți de duhurile răzbunării ale celor omorâți, în istoria mai nouă sau mai veche, doar pentru vina că s-au născut aici în vatra noastră.

Gheorghe Duduială

Reclame