Doina Oltului, targ de turismÎn perioada 9-11 martie 2018 la Centrul Multifuncțional  din Craiova  a avut loc Târgul de Turism al Olteniei,  eveniment ce s-a desfășurat în paralel cu Horeca Expo Oltenia, târg dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite  pentru hoteluri, restaurante si baruri.

La eveniment au participat peste 80 de firme exâozante si peste 600 de firme vizitatoare din țară precum și din Bulgaria și Serbia, din domeniile: turism, hoteluri și pensiuni, restaurante, baruri și cafenele, firme de catering, companii de transport auto și feroviar, companii aeriene, asociații de turism, companii de asigurări.

Expozanții celei de-a III-a editii a Targului de Turism al Olteniei au pregatit pentru acest weekend super oferte pentru vacantele din 2018.

Noutatea anului 2018 este charter-ul către Antalya cu plecare din Craiova ce va fi operat de compania turcã Atlas Global cu o aeronavã Airbus 320. Agențiile de turism care  au participat la târg, au anunțat oferte speciale pe perioada târgului pentru aceasta destinație.

Organizatorii au pus la dispoziția vizitatorilor gratuit  în zilele de sâmbătă şi duminică Doina Oltului, targ Craiovatransport tur – retur, din cele mai îndepărtate zone ale orașului până la locul de desfăşurare a evenimentului.

Începând din acest an intrarea la târg  a fost  liberă, estimându-se un număr de peste 7000 de vizitatori, în creștere cu peste 30 % față de ediția anterioară.

Vizitatorii care ajung la standul Primăriei Craiova au avut ocazia să afle ce pregătesc, pentru 2018, instituțiile de cultură din subordinea acesteia. Teatrul Colibri va promova ediția din 2018 a Festivalului Puppets Occupy Street, unul dintre evenimentele culturale care atrag turiști la Craiova de mai bine de cinci ani. Totodată, Teatrul Colibri pune la dispoziția vizitatorilor din acest weekend multe alte informații referitoare la spectacolele din repertoriu, la atelierele de creație din cadrul Fabricii de povești electroColibri sau alte activități educativ – creative derulate de instituție.

Targ turism, ValceaCasa de Cultură “Traian Demetrescu” Craiova, o altă instituție subvenționată de Primăria Craiova, îi așteaptă pe vizitatorii Târgului de Turism al Olteniei cu prezentarea activităților culturale programate pentru perioada următoare, cu diverse materiale de promovare – povești audio, documentare video, volume, tablouri ale unor artişti consacraţi, diverse opere de creaţie realizate în cadrul atelierelor organizate de Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, dar și cu activități interactive ce se vor desfășura la standul Primăriei după următorul program:

-Vineri, 09.03.2018, ora 16.00 – Pictură live, cu participarea copiilor iniţiaţi la cursul de pictură al Cenaclului “Junior Art”.

-Sâmbătă, 10.03.2018, ora 16.00 – Grupul de muzică veche al Colegiului Național Pedagogic “Ștefan Velovan“ – “Pedagogicum Consort“.

Ansamblul Folcloric Maria Tănase va expune costume populare oltenești autentice, dar 1-targul-de-turism-al-olteniei-editia-a-iii-ași spectacolele aflate în pregătire pentru Anul Centenarului. Primul mare eveniment se apropie deja cu pași repezi: spectacolul tematic “N-auzirăți de-un oltean?”, ce va fi prezentat craiovenilor miercuri, 21 martie 2018, la Teatrul Național Marin Sorescu, cu ocazia sărbătoririi primei ediții a Zilei Olteniei.

Conceput pentru a transmite spiritul oltenesc, vesel, iubăreț, isteț, dar și sentimentul patriotic covârșitor al olteanului, prin includerea în scenariu a celor patru figuri marcante ale oltenilor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu, spectacolul este inclus în agenda manifestărilor speciale dedicate Zilei Olteniei (21 martie), organizată pentru prima oară în acest an de către Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine și a Consiliului Județean Dolj.

targ craiova 2De la standul Primăriei Craiova prezentat în cadrul Târgului de Turism al Olteniei nu vor lipsi ofertele culturale ale Filarmonicii Oltenia și Operei Române Craiova. Vizitatorii au ocazia, în acest weekend, să descopere direct de la sursă care sunt surprizele artistice ale acestor două instituții culturale-reper, pentru perioada următoare.

Horeca Expo Olteniaediția a II-a, care s-a  desfășurat concomitent cu Târgul de Turism se defineste ca un eveniment dedicat furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite pentru hoteluri, restaurante si baruri.

Nu au lipsit cooking show-uri organziate de chefi celebri, demonstraţii de servire şi degustare a vinului, bartending şi barista.

Noutatea acestei ediții  a fost includerea unei sectiuni noi dedicate producătorilor din segmentul panificatie, patiserie și cofetarie..

HoReCa Expo Oltenia,  a lansat concursul anului pentru două produse :Tortul anului 2018 și Pâinea anului 2018.

Pe lângă premiile acordate de către organizatori, concurenții au putut beneficia gratuit de expunere pe toata perioada târgului intr-un spațiu special amenajat.

Concursul  a fost jurizat de Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, o prezență constantă la emisiunea Arena Bucătarilor, Chef Ciprian Nicolescu, Brand Executive Chef al Trattoriilor Buongiorno și  Chef Cristian Dumitru- Horeca School.

Georgiana Raicu

Reclame