eva 4Dacica” – Societatea Română de Artă Fotografică îb colaborare cu Asociația Interculturală Center Inter Arte, din cadrul Primăriei Slatina, Clubul Fotografic „Alutus” și Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, au organizat, miercuri, 07 martie a.c., cea de-a VII-a ediție a salonului de fotografie artistică „EVA XXI”, dedicat în exclusivitate femeii.

Potrivit amfitrionului expoziției, Valeriu Ciurea, expoziție cuprinde 30 de lucrări ale unor artiști fotografi precum Mircea Anghel, Livia Corcoveanu, Elena Cocioabă și Alexandra Fira din Craiova, precum și ale Mariei Racovițan din București și Danielei Iancu din Slatina.

Toți expozanții au primit, din partea organizatorilor,  câte diplomă și o medalie aurită ca semn al eva 2recunoașterii talentului creativ.

De la an la an, salonul înregistrează o creștere calitativă, însă de trei ani, salonul național care era sub formă de concurs, a fost transformat în salon de autori, iar de fiecare dată au fost aduși alți autori, cu alte lucrări, din mai multe zone ale țării. Anul trecut am avut de la Oradea, Craiova, București, iar anul acesta avem de la Craiova, București, Slatina” a ținut să ne precizeze amfitrionul expozoziției.

Lidia Corcoveanu, „recidivistă” la Slatina, a ținut să precizeze că „Mă bucur întotdeauna când ajung aici, sunt oameni frumoși, deschiși și cu simțul umorului. Le mulțumesc în primul rând pentru că promovează femeia, pentru că promovează tradiția, pentru că promovează fotografia. Cea din urmă, nu este genul de artă foarte promovată în România și de aceea mă bucur întotdeauna să vin la Slatina”.

Expozanta Lidia Coeva 3rcoveanu, anul acesta, s-a prezentat cu ceva nou, în sensul că a surprins femeia în alte medii decât într-un studio – în lumina naturală – în cele mai multe dintre fotografii.

Și expozanta Daniela Iancu, profesor de arte vizuale la Colegiul Național „Radu Greceanu” din Municipiul Slatina, care a venit însoțită la eveniment de elevii săi, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, a punctat că „Alături de toți ceilalți (n.r. – expozanți) am reușit să aducem în atenția dumneavoastră o mică părticică din ceea ce facem noi”.

Ca de fiecare dată, mă bucur că avem în acest centrul cultural o nouă ediție a salonului de fotografie. Sperăm să avem la fel de mulți vizitatori ca în anul precedent. Doresc mult succes celor premiați astăzi, a declarat pentru revista noastră George Smarandache, administratorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

În final, după premierea expozanților, Valeru Ciurea, a ținut să felicite și să eva 1mulțumească elevilor prezenți la deschiderea expoziției. „Mulțumesc elevilor de la „Radu Greceanu” care fac arte vizuale, care fac teatru și care sunt mereu prezenți la evenimentele culturale. Este foarte important, din punctul meu de vedere, această participare și o felicit pe Daniela ( n.r.- Daniela Iancu) pentru că de fiecare dată aici ea vine cu ei și face lecții deschise”.

Expoziția va fi deschisă până la data de 27.03.2018.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.cabanova.com

Reporter Georgiana Raicu, redactor Ionuț Cocârlău, op. Imag. Editare și montaj, ing. Ing Viorel Raicu.

Reclame