pnl consiliu  Întrunit duminică 11 martie, Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier,  asta numai dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare din 2020. La acest eveniment, desfășurat la Palatul Parlamentului,  au participat 785 de delegaţi din 1.000 de delegaţi convocaţi.

La Consiliul National al Partidului National Liberal, au fost prezentate două puncte esențiale pe ordinea de zi pentru viitorul dreptei politice din România:
1. Desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al României în persoana lui PNL CongresLudovic Orban.
2. Validarea propunerii de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis pentru funcția de Președinte al Romaniei din partea Partidului Național Liberal la următoarele alegeri prezidențiale.

După ce sâmbătă social-democrații s-au reunit în Congres Extraordinar, duminica 11 martie a fost  rândul Partidului Național Liberal să aibă o ședinţă la care au participat sute de delegați ai organizațiilor din toată țara. De la Olt, președintele Liviu Voiculescu a participat cu 23 de reprezentanți.

Din Consiliul Naţional al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentanţii PNL în Parlamentul României şi în Parlamentul European, preşedinţii de consilii judeţene, primarii liberali, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului.

PNL Cons Nationa- Stolo, Bușoi, ralucaLudovic Orban, să fie propus de partid pentru funcţia de prim-ministru, iar Klaus Iohannis, candidat la funcţia de preşedinte al României pentru alegerile din 2019, informează Agerpres.

Pentru propunerea de prim-ministru al PNL a candidat şi Viorel Cataramă.

Propunerea de desemnare a lui Klaus Iohannis drept candidat la funcţia de preşedinte din partea PNL a fost votată favorabil de 793 de liberali, 24 de voturi fiind nule.

Orban a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de premier cu 685 de voturi “pentru”. Cataramă a înregistrat 113 voturi “pentru”. De asemenea, au fost înregistrate 23 de voturi nule.

Ludovic Orban a propus introducerea a încă unui punct pe ordinea de zi. „Permiteţi-mi PNL Congres, Orbansă propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar şi politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (…) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban.

PNL Congres Cecilia Vaduva Prezentă la Consiliul Național al PNL, Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, liberalii  sunt gata să guverneze România, fiind „singura formaţiune politică care poate schimba destinul României” şi că USR şi PMP nu au oameni care „să asigure o decizie politică solidă”. Energiile din interiorul PNL se vor concentra pe două direcţii – una cu care ne luptăm deja destul de bine în ultima perioadă, de contracarare a politicilor PSD, dar, în primul rând, una prin care să sădim încrederea în PNL şi să-i convingem pe toţi cei din jurul nostru că nu există altă variantă pentru a prelua guvernarea în România decât PNL. Activitatea parlamentară a PNL de la ultimul Consiliu Naţional s-a concentrat pe două direcţii – una a fost exact aceea de a sancţiona fără echivoc ipocrizia, minciuna şi incompetenţa celor care astăzi guvernează România şi care ne îndepărtează de partenerii noştri din UE. A doua, de a crea această percepţie că PNL este gata să guverneze, prin soluţiile pe care le are pentru România”, a declarat Raluca Turcan.
Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat,  cu același prilej, că o provocare foarte mare a Partidului Național Liberal la care trebuie să răspundă în perioada următoare este cea a discrepanțelor între regiunile istorice ale țării

El consideră că această provocare a societății românești trebuie să primească un răspuns din partea Partidului Național Liberal.„Eu cred că noi trebuie să răspundem la câteva provocări. Uneori ne-am grăbit să scoatem guverne din umbră, de la soare, ne-au făcut țăndări programul de guvernare că nici nu am mai ajuns să-l aplicăm”, le-a spus Flutur membrilor Consiliului Național al PNL care s-a întrunit duminică.

 Georgiana Raicu

Reclame