26735916_1537592492976914_1487317092_o
Sediu reabilitat al Primăriei Osica de Jos

În octombrie 2016, mergeam la Osica de Jos să-l cunoaștem pe noul primar , Marian Pistol, farmacist de profesie, dar care- spunea domnia sa- nu mai putea sta impasibil la problemele cu care se confrunta localitatea și a candidat din partea PNL la primărie în 2016.

,,Primul lucru care m-a determinat pe mine să candidez, a fost faptul că am afaceri pe raza Marian Pistollocalității, iar foștii primari, nu au contribuit cu nimic la ridicarea nivelului de trai al comunității. În loc să prospere, comunitatea parcă era sortită pieirii. În decursul celor cinci luni de zile decând sunt la conducerea primăriei Osica de Sus, împreună cu administrația publică locală, am reușit să facem câte ceva, pentru că fostul primar nu a lăsat niciun proiect în derulare. ” ne spunea, printre altele, primarul Marian Pistol.

Comună nou înființată în 2004, Osica de Jos a fost, de atunci victima unor primari incompetenți care s-au bucurat doar să ia un salariu consistent și poate, pe ici, pe colo să ,, ciugulească” foloase necuvenite. Din  această pricină, de atunci abia s-a renovat

Ansamblul ,, Hora Florilor”
Ansamblul ,, Hora Florilor” înfiintat de Marian Pistol

Căminul Cultural și s-au pietruit niște ulițe ale satului. Cel mai rău arăta sediul primăriei situat în centru, fix în spatele Căminului Cultural. Pereții coșcoviți, geamuri care abia se închideau, ușile legate cu sfoară iar sobele stau să se dărâme! Nu mai vorbim de toaletă care, era undeva în afara clădirii, făcută din niște scânduri ce se vedea printre ele și care, risca în orice moment să cadă cu cel care îndrăznea să-i ,,calce pragul”!. Așa au stat cei doi primari dinaintea lui Marian Pistol!

Acesta ne mai spune că fostul primar, Ilie Amzu,  nu făcuse și nu lăsase în derulare 26692195_1537592836310213_213496971_oniciun proiect, așa că de cum și-a luat funcția în primire  s-a apucat de treabă. ,,Am semnat un contract de finanțare pe Ministerul Dezvoltării, cu o valoare de 29 de miliarde lei vechi, în care avem 2,5 km de asfalt și podețe, pe străzile laterale. Am avut o întâlnire cu niște parteneri bulgari din orașul Ștarița, într-un proiect transfrontalier, prin care încercă să accesăm un buget de șase milioane de euro, câte trei pentru fiecare parte, pentru îndiguirea și dirijarea apelor pluviale de pe versanți.Trebuie să amintesc faptul că, 2014 localitatea noastră a avut probleme din cauza inundațiilor. De asemenea, în această perioadă am înlocuit instalația de energie electrică din școală și grădiniță, pentru că era foarte vechi și tot timpul se ardeau becurile sau prizele. ” ne-a mai precizat edilu l din Osica de Jos.

Anul trecut făcuse pe ,,dracu în patru” pentru a face rost de bani și  s-a apucat să renoveze primăria.  ,, Nu se poate lucra în condițiile astea! Cum să dăm noi, cei de la primărie, exemplu de oameni go26655348_1537416382994525_168654974_ospodari care lucrează în folosul comunității cu o astfel de clădire. Nici în timpul războiului nu a fosto  primărie atât de prăpădită! riscăm să se surpe pe noi”, ne spunea supărat Marian Pistol.

 Așa că, de Sf. Ion, anul acesta, fost inaugurat noul sediu reabilitat al Primăriei din comuna Osica de Jos, după ce a fost sfințit de preotul satului. Primarul Marian Pistol și viceprimarul Dumitru Gata ( foto), s-au declarat mulțumiți de rezultatul reabilitării. La inaugurare au participat angajații primăriei, consilierii locali Postelnicu Ilie, Iavănoaica Mihai, Cezar 26653796_1537592892976874_35521814_oUlieru, directorul Căminului Cultural,  Gheorghe Ghiță Gheorghe zis  ,,a lu’ Porumbelu”, instructor de dansuri populare al Ansamblului ,, Hora Florilor” și foarte mulți localnici.
Mai multe amănunte despre realizările primarului Marian Pistol din Osica de Jos, în curând la VGtv Regional.

Redactor Georgiana Raicu.

 

Reclame