DSC_0523 Primarul localității Pleșoiu, Valeriu Mandescu, aflat la primul mandat , a reușit să demonstreze consătenilor săi că nu s-au înșelat atunci când i-au acordat încrederea de a fi ales să conducă destinele localității.

Proiectele sale  începute anul trecut sunt deja spre finalizare, ceea ce înseamnă un confort sporit pleșoienilor.

După ce a modernizat și dotat școala generală din Pleșoiu cu tot trebuie plus centrală termică pe gaze, a mai rămas doar anveloparea acesteia. De asemenea, tot la începutul anului viitor se vor demara lucrările de reabilitare a Căminului Cultural. Proiectul a fost întocmit și are o valoare de 26 miliarde lei vechi. ,,Acum 50 de ani a fost înființat prima formație de călușari din localitate, care funcționează și în prezent sub DSC_0530conducerea coregrafului Sandu Rizea. Am câștigat foarte multe premii importante de-a lungul anilor și din acest motiv am început reabilitarea Căminului Cultural  și când va fi gata, la anul, vom înființa un concurs, interjudețean sau chiar național, al călușului autentic. Coregraful Sandu Rizea, va merge cu membrii ansamblului să colinde de sărbători, conform tradiției populare. Deja a pregătit un program foarte frumos cu colinde și vor trece prin toate satele pe la toți locuitorii.” A precizat edilul localității Pleșoiu.

DSC_0528Tot în acest timp a asfaltat nu  mai puțin de 15 km de drum din cei aproape 17 km cât avea în proiect, restul terminându-i în primăvara anului viitor.

Măndescu este foarte mândru de  ajutorul pe care l-a dat bisericilor din localitate care au fost reabilitate de la Ministerul Dezvoltării. Primarul spune că reabilitarea acestora era absolut necesară, pentru că riscau să se dărâme fiind într-o stare avansată de degradare. Proiectele sunt făcute, urmând ca în această săptămână să fie duse la Ministerul Dezvoltării. Reparația unei biserici, variază, potrivit primarului între 2 și 4 miliarde lei vechi.

Un proiect cu o importanță deosebită pentru localitatea este acela de alimentare cu apă DSC_0520și canalizare  satele Doba, Schitu din Deal și Schitu din Vale. Acest proiect, în valoare de 96 miliarde lei vechi, a fost depus anul trecut la Ministerul Dezvoltării, pe Ordonanța 28, pentru care s-a obținut finanțarea, urmând a fi început și finalizat în 2018, a mai precizat Valeriu Măndescu.

,, Acum lucrăm la un proiect pe submăsura 4.3, pe care îl vom depune la Ministerul Dezvoltării la începutul lunii decembrie care prevede asfaltări drumuri de exploatație agricolă, ce va face legătura între satele Pleșoiu-Doba- Schitu din Deal. Vom mai depune un alt proiect pentru asfaltarea străzilor laterale, aproximativ 3, DSC_05252 km, la care am adăugat șanțuri și podețe dalate, în valoare de 40 miliarde lei vechi. Cetățenii trebuie să știe că nu putem să facem aceste lucrări pe drumurile județene sau naționale, ci doar pe cele comunale. Mai avem încă două proiecte pe GAL-uri. Pe cel ,, De la Vedea la Olteț ”vom construi o piață agro-alimentară în zona satului Doba, pentru ca producătorii de legume din zona noastră să nu mai stea pe marginea drumului. Această piață va fi construită pe amplasamentul fostului CAP Doba, un proiect cu o valoare de 200.000 euro. Iar pe celălalt GAL care se numește FLAG care ne aduce 150.000 de euro din care vom construi un pod peste pârâul Beica, către zăvoiul comunal, spre exploatațiile agricole. Un alt proiect, în valoare de 300.000 euro, care ne aduce foarte multe avantaje, este cel prin care dorim să construim un parc de panouri fotovoltaice, tot în zona satului Doba, pe o pantă cu înclinație sudică. Vom produce energie electrică pentru consumul rețelei stradale din comună, școli, dispensare, Cămin Cultural și primărie. Suntem aproape de rețeaua de 120 KVA, unde vom distribui energia produsă de noi și, din calculele noastre, vom avea chiar un profit” mai spune primarul din Pleșoiu.

Acesta mai promite că anul viitor toată localitatea Pleșoiu va fi un șantier. ,, Mi-am propus ca pe parcursul anului 2018 să introducem gazele naturale și în satul Cocorăști, pe strada Păcii, care nu are mai mult de 200 metri. Mai avem puțin și terminăm și în satul Doba, pe strada Mircea cel Bătrân, iar în 2018 vom demara alimentarea cu gaze naturale în satele Schitu din Deal, Schitu din Vale  și Arcești Cot, cu bani împrumutați de la CEC Bank. Ne vom împrumuta 10 miliarde lei vechi, pe care îi vom înapoia în zece ani. Bineînțeles că investiția va fi amortizată mult mai repede.

Primarul din Pleșoiu, Valeriu Măndescu a mai adăugat că de la alegerile locale din iunie 2016 și până acum, a fost o perioadă de întocmiri proiecte și până la finalul mandatului își propune sp termine tot ce și-a propus în  campania electorală.

De asemenea, primarul este mulțumit că este în grafic cu strângerea taxelor și impozitelor și că va încheia anul cu excedent de un miliard și jumătate lei vechi. Este, de asemenea, încântat de faptul că  ajutorul financiar  de 3.000 euro pentru cultivatorii de tomate în sistem acoperit a fost binevenit și  deja s-a cunoscut bunăstarea celor 320 de familii care l-au primit.

3În încheiere,  Valeriu Măndescu, primarul localității Pleșoiu, a ținut să  transmită, prin intermediul nostru, un mesaj cu prilejul sărbătorilor de iarnă.,,  ,,Doresc tuturor pleșoienilor, un an 2018 mai bun, mai bogat, sănătate, bucurii și împlinirea tuturor dorințelor! La mulți ani!”

Un interviu realizat pentru VGtv  Regional de Georgiana Raicu, op. Imagine editare și montaj, ing. Viorel Raicu www.regional.cabanova.com .

Reclame