Gheorghe Duduială
Gheorghe Duduială

De ce ne temem de prezent? Oficial trăim bine, ferice de noi că nu am fost fericiți ca acum! România a devenit paradoxul fericirii de vreme ce realizează cea mai mare creștere economica de pe continent dar înregistrează cea mai mare migrație, iar sărăcia extremă face zeci de mii de romani să mănânce din gunoaie alături de șobolani și câini vagabonzi. Explicația acestui paradox daca nu o știți este „STATUL PARALEL” !

În realitate nu forma statului, fie el și paralel și oblic sau perpendicular, ci componența lui toxică dată de instinctul hoției, minciunii și manipulării ordinare, face din România o țară cu o geometrie fără perspectivă. Trebuie să fi orb sau prost ca să nu vezi impostura, falsul, prostia, meschinăria și injustiția ocultă care atacă prin mișcări românești precum hoții din pădure văzuți ca niște pirați eroici și nepăsători.

Deci să ne lămurim ce-i cu statul paralel, o vorba din popor spune ca cine zice ala e! Cine se scuză se acuză! Asta ne face să simțim cât se poate de puternic tentația de a crede ca aici există unele lucruri ascunse, ceva la care putem privi din afară. Dar lucrurile nu stau așa. Ceea ce vrem să aflăm nu sunt fapte noi, faptele care ne interesează au stat mereu deschise în fața noastră, doar folosirea substantivului este ceea ce ne duce în eroare.

Aș vrea să spun că treaba noastră acum nu poate fi aceea de a reduce ceva la altceva, ci de a explica oamenilor naivi și ignoranți ca cineva abate mereu atenția publică, umilește, ne insultă inteligența și înșală mereu așteptările noastre cu minciuni.

Din păcate aceasta este realitatea curată și crudă ce constituie o primejdie de moarte pentru viața activă, asta distruge interesul pentru lucrurile vitale si duce la oboseala atenției, la dezgust pentru adevăr și la dezinteresul total ce poate merge până la cădere sub nivelul uman. Pentru că nu suntem departe de un deznodământ trist, este vital să se implice acum numai oameni erudiți, curajoși, eliberați de frici care să intre în lupta de idei pentru salvarea țării și nu cum s-au mulțumit unii adesea să arate numai drumul. România are potențial uman nu poate fi înfrântă și din acest motiv trebuie constituita o avangarda din oameni mari capabili si dornici de a apară destinele celor mulți. Dacă nu se va întâmpla nimic, atunci soarta noastră a românilor este să pierim striviți de mâini nevăzute printre slugi politice si lingușitori de ultima treaptă. În momente de pericol cineva trebuie să anime lumea. ,,ANIMA este cel ce simte pe Dumnezeu!” spunea marele Pascal.

În situația actuala pentru noi ANIMA trebuie să fie cel ce simte pe satana care pavează cu intenții bune drumul spre iad. Cât de bine ne poate fi de acum cu un rob călare peste noi crescut cum ar spune poetul „din mucegai și bube” Ce să spun, doar vorbele lui Eminescu mai pot alina: „Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război.”

Gheorghe Duduială

Reclame