cornel Ionica si clubul pensionarilorPrimarul Piteștiului, Cornel Ionică  a inaugurat, vineri 24 noiembrie, Clubul Pensionarilor din Cartierul Prundu, ocazie cu care au participat, pe lângă autoritățile locale, zeci de persoane de vârsta a treia. Aceștia au fost încântați că  se vor putea întâlni, ori de câte ori doresc pentru a socializa, a juca șah, remi, a citi  cărți sau să vizualizeze și să comenteze meciurile de fotbal.

Potrivit lui Ionică, în prima decadă a lunii decembrie va fi pus la dispoziție micilor fotbaliști și antrenorilor lor, Centrul de Copii și Juniori “Leonte Ianovschi” de la Stadionul ,,Nicolae Dobrin”.,, Lucrările de reabilitare ale Centrului de copii și juniori sunt în curs de finalizare, urmând ca în perioada imediat următoare (câteva zile) să fie încheiate.” A precizat edilul Piteștiului.

După inaugurarea Clubului Pensionarilor,  cei prezenți  au adresat o serie de  o serie de întrebări privind unele investiții, cum ar fi o  cantină a săracilor pentru persoanele defavorizate  în fiecare cartier, finalizarea modernizării Stadionului ,, Nicolae Dobrin”, un  pod peste Argeș, pasaje, parc industrial, sala de sport,  etc. Acesta le-a răspuns fiecăruia, dându-le explicații pentru fiecare problemă în parte.Club pensionari

” Anvergura și complexitatea unor asemenea obiective edificate de administrația publica locala depind în mare măsura de fondurile cu această destinație pe care le poate pune la dispoziție comunitatea. N-am văzut sau auzit însă niciun ONG sau alte asociații umanitare care să se implice în   protecția și ocrotirea câinilor s-au găsit ONG-uri și asociații care au dus adevărate bătălii cu administrațiile locale care voiau sa protejeze cetățenii de agresivitatea acestora. Păcat!” a precizat Cornel Ionică.

stadion-dobrin   Cât privește  „Reabilitare Stadion Nicolae Dobrin”, edilul municipiului Pitești a afirmat că este introdus pe lista sinteza a Programului Național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexuri sportive” aprobata prin Ordinul M.D.R.A.P.E.E. nr.3217/07.06.2017, documentația fiind deja depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene încă din data de 22 februarie 2017.

Cornel Ionică a mai adăugat, de asemenea că a făcut numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor pentru ca bariera şi trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lânăriei din cartierul Prundu să fie modernizate.
,,Avem promisiunea că bariera manuală va fi înlocuită cu una automată. La acest moment, licitaţia pe care CFR trebuie să o organizeze pentru desemnarea firmei care va înlocui bariera a fost amânată pentru ca firmele care au depus oferte să își trimită reprezentații în Piteşti pentru o evaluare exactă la fața locului a obiectivului

O altă problemă ridicată a fost reabilitarea și modernizarea Pieței Trivale, despre care primarul le-a spus că lucrările întârzie din cauza unei contestații depuse de către unul din ofertanți și că până la clarificarea acesteia, primăria va pune la dispoziția cetățenilor spațiul din vechea piață.

,, Reabilitare și modernizare a Pieței Trivale nu vor demara conform calendarului stabilit. Întârzierile sunt cauzate de contestația depusă în data de 20.11.2017 de unul dintre ofertanții care au participat la procedura de atribuire a Contractului de lucrări.
Ținând cont de faptul că etapa de soluționare a contestației este anevoioasă și necesită timp, nemaiputând astfel să emitem Ordinul de începere a lucrărilor, am decis să punem la dispoziție, până la clarificarea situației, spațiul (vechea piață) solicitanților care doresc să desfășoare activități comerciale cu specific agroalimentar
.” A mai spus primarul, adăugând că mai are în plan realizarea unei noi Case a Căsătoriilor , dar și a unor Centrale termice de cartier.

Georgiana Raicu

Reclame