Costi Rădulescu, preș. CJ Vâlcea   Consiliul Județean Vâlcea a obținut o finanțare de peste 52 milioane euro pentru reabilitarea DJ 678 și DJ 678A, care traversează comunele Budești, Galicea, Olanu, Drăgoești, respectiv Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu și Milcoiu, asigurând legătura cu județele Olt și Argeș.

În ședința de Guvern de miercuri, 1 noiembrie 2017, a fost discutată și situația celor două drumuri județene, care vor fi finanțate grație deblocării celor 900 milioane euro de către Uniunea Europeană, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.Drum-cu-gropi
Astfel, urmare demersurilor Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea și a hotărârilor adoptate de consilierii județeni, la doar câteva zile de la apariția informației că drumurile județene din România vor beneficia de finanțări în valoare de 900 milioane euro, administrația vâlceană a mai primit încă o veste bună potrivit căreia DJ 678 și DJ 678A au fost incluse în Hotărârea de Guvern, urmând ca acestea să primească finanțare.
drum prost asfaltat calimanesti,,Este vorba de 52,17 milioane euro, respectiv 234.787.484,33 lei (peste 2.347 miliarde lei vechi) pentru modernizarea celor două drumuri: DJ 678 Limita județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea, în lungime de 38,554 km și DJ 678 A din DN 64 (Tătărani) Brătia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predești – Corbii din Vale – Popești – Ginerică – Limita jud. Argeș, în lungime de 26,868 km. Această veste mă bucură foarte mult și vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să deblocăm situația în care se găseau proiectele, la limita rezilierii contractelor de proiectare din cauza întârzierilor majore înregistrate în derularea lor, și într-un timp relativ scurt să le depunem la finanțare. Mulțumesc încă o dată celor care s-au implicat și sper să începem lucrările cât mai repede.”  A precizat, Constantin Rădulescu, șeful administrației din Vâlcea.

Georgiana Raicu

Reclame