simi.jpgSenatorul Siminica Mirea scandalizată de mulțitudinea accidentelor produse pe drumurile foarte proaste din județul Olt, a adresat ministrului Răzvan Cuc,  din nou o întrebare, de la Tribuna Parlamentului. Aceasta a dat exemple de accidente repetate produse în zona Pădurea Sarului, pe drumul dintre Slatina – Balș, unde s-au produs de la începutul anului peste 20 de accidente soldate cu 10 morți și 18 răniți. Senatorul oltean a propus și o soluție pentru evitarea acestor evenimente rutiere și anume separatoarele pe sens.

 Iată care a fost întrebarea sub denumirea ,, Drumurile județului Olt ucid” adresată ministrului Răzvan Cuc:

,,DECLARAȚIE POLITICĂ – PARLAMENTUL ROMÂNIEI, SENAT
Drumurile județului Olt ucid!

În urmă cu o lună am adresat o întrebare ministrului Transporturilor, domnului Alexandru Răzvan Cuc, in care ii aduceam la cunoștință o statistica îngrijorătoare a accidentelor rutiere soldate cu morți și răniți, care au loc cu o frecvență alarmantă în zona Pădurea Sarului de pe raza Drumului European E574, în județul Olt.

Spuneam, la vremea potrivită, despre cei 8 morți și cei peste 20 de răniți grav, victime înregistrate de la începutul anului până în prezent. Astăzi, la nici o lună de la data la care am efectuat întrebarea, numărul decedaților pe această porțiune de drum a ajuns la 10, iar cel al răniților depășește cifra de 30.

Pe baza statisticilor existente în spațiul public, cât și pe datele culese de colaboratorii mei din teritoriu, îmi pot permite să vă spun astăzi că respectiva porțiune de drum doboară recordul la victime rutiere înregistrate pe un segment de nici doi kilometri de drum public.
Zona este semnalizată corespunzător, sunt marcaje, starea carosabilului este impecabilă. Chiar și așa, excesul de viteză, lipsa de îndemânare a unor participanți la trafic generează, pe lângă alte cauze, neidentificate de mine până acum, această frecvență alarmantă a tragediilor din trafic, impune, de urgență, măsuri suplimentare date de specificul zonei unde ultimii doi morți în accidente rutiere s-au înregistrat sâmbătă, 7 octombrie 2017.

Propunerea susținută de mine, este montarea unor separatoare de sens asemănătoare cu cele care se află pe DN 1, după Otopeni-Băneasa! Înțeleg procedurile specifice, studiile tehnice necesare. Accept existența unui calendar pregătitor înainte de desfășurarea efectivă a lucrărilor în zonă, dar aceste situații consumă timp. Iar timpul, în zona respectivă, înseamnă pierderi de vieți omenești, suferințe și pagube materiale incomensurabile.

Aștept cu încredere de la dumneavoastră, cei care reprezentați zona de decizie, dar și zona de execuție în același timp, să dispuneți un calendar precis al lucrărilor din zonă! În numele celor care și-au pierdut viața, dar și pentru cei care pot fi în orice moment victime ale sistemului public de circulație rutieră din România! Nu este cea mai estetică măsură introducerea separatoarelor de sens, dar condițiile date nu permit alternative de altfel.

Mai mult decât atât: am intrat în sezonul umed, când condițiile de producere a accidentelor rutiere cresc alarmant, în raport cu perioada de vară. Nu am niciun interes politic în spatele acestei inițiative, nu susțin niciun antreprenor. Vreau doar ca poziția mea de senator în Parlamentul României să fie utilă cetățenilor acestei țări!

Doamnelor și domnilor, cred că orgoliul politic poate fi lăsat de-o parte! E vremea ca rațiunea să primeze, să impună ceea ce este normal!
Considerați această alocuțiune mai mult decât o declarație politică! E o constatare pe care o susțineți, tacit, fiecare dintre dumneavoastră.
Las la aprecierea fiecăruia această expunere și nu vă cer decât să acționați în limita conștiinței dumneavoastră,cea care există și dincolo de apartenența la un partid sau la un grup politic.
Va multumesc .
a pus Siminica Mirea, senator PNL Olt.

Georgiana Raicu

Reclame