festivalul-lautaru-drgasaniÎn perioada 21-22 septembrie, în patria vinului de la Drăgășani,  se va desfășura ce-a de-a XII-a ediție a Festivalului  Național- Concurs de Interpretare ,,Lăutarul”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, în colaborare cu Primăria Municipiului Drăgășani și Casa de Cultură ,, Gib Mihăescu”.

Mihai Adrian Sanda, administratorul public al Primăriei Drăgășani,  ne-a declarat că  acest festival a fost inițiat de autoritățile locale în cinstea marelui interpret și dirijor Paraschiv Oprea, dragasanioriginar din Drăgășani.

Potrivit regulamentului, Concursul de interpretare ,, Lăutarul”  se adresează tuturor artiștilor amatori din toate zonele folclorice ale țării cu vârsta între 16-70 ani, soliști vocali, instrumentiști și tarafuri formate din 3-7 persoane.

Concurenții vor interpreta melodiile specifice zonei de unde provin și vor fi îmbrăcați, de asemenea, în costume populare autentice.

festivalul-batca-dragasani-_-00 Repertoriul ales trebuie să includă o doină sau o baladă și un cântec de joc, iar Tarafurile vor prezenta un program de 20-25minute incluzând și interpretarea solistului.

Acest Festival face parte dintr-o nouă sărbătorii ,,Viei și Vinului” de la Drăgășani, în perioada 21-24 septembrie.

,,Sărbătoarea va debuta joi, 21 septembrie  cu o nouă ediție a Festivalului Lăutarul, iar a zilele dragasanidoua zi, vineri, se vor premia câștigătorii. Sâmbătă și duminică vom avea un program de muzică ușoară cu artiști și trupe consacrate, astfel încât să aveam o gamă cât mai variată de genuri muzicale. Ne dorim ca toate spectacolele să aibă loc la Teatru de Vară Batca, dar suntem pregătiți, în cazul vremii nefavorabile, ca acesta să fie în sala de spectacole a Cinematografului 3D.” ne-a dezvăluit Mihai Adrian Sanda, în exclusivitate pentru televiziunea online VGtv.

Mihai Sanda.jpgTot Sanda, n-a mai spus că municipiul Drăgășani se dezvoltă  din ce în ce mai mult, grație primarului Cristian Nedelcu, a consilierilor locali cu sprijinul aparatului administrativ. Astfel că peste 90% din străzi sunt asfaltate, iar clădirile aflate în administrarea primăriei, școlile precum și alte locații de interes local, au fost reabilitate complet. De asemenea, în această perioadă se lucrează la finalizarea alimentării cu apă și canalizare.

jucarea strugurilor festival olteniPână atunci însă, drăgășenenii sunt invitați să participe la acest renumit festival, precum și la festivitățile ce vor avea loc în cele patru zile de sărbătoare.

Mai multe amănunte la VGtv Vâlcea, într-un interviu realizat de Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu, http://www.vgtvvalcea.cabanova.com

Reclame