foto primar Ocnele MariPrimarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru (foto), a acordat un interviu cititorilor publicației noastre în care a prezentat proiectele pe care le are în desfășurare pentru modernizarea orașului. Cum a fost primul an de mandat, care este stadiul lucrărilor aflate în derulare, dar şi ce proiecte intenționează să acceseze pentru dezvoltarea oraşului, aflăm în rândurile de mai jos.

Redactor. S-a vorbit de moștenirea deloc ușoară pe care ați preluat-o în momentul în care ați venit în fruntea Primăriei Ocnele-Mari. A trecut un an de la preluarea mandatului de primar. Ce proiecte ați reușit să demarați până la această dată?

Mihai Pătru: „În scurta perioadă de mandat am reuşit să rezolv câteva dintre Primaria Ocnele Mariproblemele localităţii. Am candidat cu dorința de a aduce Ocnele Mari în rândul celor europene, de a le oferi locuitorilor un condiții moderne de viață. De exemplu, am reuşit să construim un teren sintetic la Ocnele Mari pentru tinerii din zonă, am reuşit să finalizăm lucrările la Casa de Cultură, unde  am făcut şi inaugurarea. Ne-am ocupat puţin de imaginea localităţii, iar în ceea ce priveşte proiectele am depus un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport, un proiect cu o valoare de un milion de euro. De departe cea mai mare realizare este faptul că am reuşit să readucem în patrimoniul localităţii terenurile de la Ştrandul Ocniţa şi Ocnele Mari, aceste terenuri aducătoare de venit pentru localitate. Au fost procese care au tărăgănat de-a lungul timpului şi iată că am reuşit să le readucem în patrimoniul localităţii.”

standul Ocnele MariR: Care este viitorul acestor ştranduri? Există şi posibilitatea ca, în scurt timp, acestea să fie şi modernizate?

Mihai Pătru: „Litigiul pentru terenurile de la ştrand a blocat dezvoltarea şi modernizarea ştrandului de la Ocnele Mari. Pe 27 septembrie 2016 am reuşit readucerea în patrimoniul localităţii a terenurilor de la ştrandul Ocniţa şi Ocnele Mari. Ulterior, a urmat evaluarea terenurilor din incinta ştrandului de la Ocnele Mari, apoi procedura de licitaţie. Proprietarul clădirilor din incinta ştrandului a participat la licitaţie şi a reuşit să concesioneze terenul pe 49 de ani. Potrivit condiţiilor de concesionare, administratorul va plăti o redevenţă către primărie de 4.000 de euro anual, precum şi impozitele aferente, în total în jur de 7.000 de euro în fiecare an.”

R.Cu ce doriți să-i atrageți pe turiști?

Mihai Pătru: „Vom face un spaţiu de agrement foarte modern la Ocnele Mari, un Parc de Aventură. Acesta va fi situat în imediata apropiere a ştrandului, în partea dreaptă şi va fi dotat cu lac, cu foişoare, locuri de joacă, cu diferite trasee de căţărare şi multe alte activităţi recreative pentru iubitorii parcurilor de aventură. Am găsit deja investitori care s-au apucat deja de lucru. Ne preocupă și iluminatul localității. Dorim să schimbăm clasicele becuri cu led-uri. De asemenea, vom crea artere pietonale cu mobilier stradal și piste pentru biciclete.”

R.Infrastructura, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru investitori, este cea mai importantă. Ce alte proiecte aveţi în derulare, în această perioadă, în ceea ce privește acest capitol

Mihai Pătru: „Atenţia noastră se îndreaptă către conectarea 100% a străzilor cu apă şi să ducem asfalt. Suntem în procedura de licitaţie în ceea ce priveşte proiectarea a 6,4  kilometri de drumuri comunale, a trecut de faza de aprobare a finanţării, urmând ca, în scurt timp, să scoatem la licitație. Am depus patru proiecte pe fonduri guvernamentale, prin PNDL. Avem în derulare un proiect european, derulat prin Apavil, de introducere a alimentării cu apă şi canalizare. Din păcate lucrările s-au derulat greoi, dar am reuşit să readucem firma să continue lucrările. Am mai depus un alt proiect pentru alți 12 km de drumuri, dar nu ni s-a aprobat decât construirea de poduri și podețe, proiect în valoare de 6,6 miliarde lei vechi.”

R. Și în finalul interviului nostru doriți să adresați câteva cuvinte pentru locuitorii stațiunii Ocnele Mari?

Mihai Pătru: „Vreau să-i asigur pe locuitorii din Ocnele Mari că fac toate eforturile pentru a aduce localitatea noastră în rândul stațiunilor balneoclimaterice din România. În anul 1881, Ocnele era o cunoscută stațiune. Au survenit o setie de modificări în decursul timpului. Avem un oraș cu rezervă naturală bogată: sarea. Orașul merită să fie dezvoltat și modernizat. Avem proiecte în derulare, doar că acestea nu se concretizează de pe o zi pe alta. Sunt pași importanți pe care trebuie să-i facem conform legislației actuale. Suntem însă pe drumul cel bun. Vreau să fac lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani, cu toate că era necesar. Dar toate acestea presupun timp”.

Mai multe amănunte într-un interviu pentru VGtv Vâlcea, semnat de

Redactor Andreea Sima, operator imagine, editare și montaj Andrei Petre, www.vgtvvalcea.cabanova.com

Reclame