dragnea-1024x514   Începutul acestui an, se pare, a fost pentru partidul de guvernământ, unul nefast. Partidul lui Dragnea și Guvernul ,, păstorit” de el, a pornit cu stângul în cazul Ordonanței 13, promulgată la miezul nopții și care a scos lumea în stradă. A urmat demiterea lui Florin Iordache din funcția de ministru al Justiției, în capul căruia ,, se spărseseră oalele”, și în urma căruia a rămas doar sintagma ,, Altă întrebare!”.

În fiecare zi guvernanții noștri ne pun nervii la încercare  modificând legi peste noapte , fără un studiu în prealabil, sau majorând taxe și impozite  în detrimentul societăților private, care nu mai știu cum să-și păstreze angajații în condiții salariale decente.

Un exemplu elocvent recent ar fi  schimbarea concursului, în decurs de numai o lună, a examenelor Bacalaureatului. Între timp ministrului Pop i-a trecut prin minte strălucita  idee de a edita manuale de sport, fără să știe că manualele tradiționale, lipsesc cu desăvârșire. Pentru a distrage atenția de la prostia făcută, la scurt timp a demis mai mulți inspectori școlari generali, printre care și pe cel de la Olt, fără prea multe explicații.

Nemaivorbind de sincopele șefului Camerei Deputaților și al PSD,  Liviu Dragnea, care una declară și alta face, premierul Grindeanu este demis din cauza unor nerealizări fantomă, iar noul premier,  Mihai Tudose, își ia rolul  în serios, dă de pământ cu ministrul  Agriculturii, Daea și urechează pe cel al Transporturilor, Răzvan Cuc, arătându-și nemulțumirea față de pierderile din Tarom si a construcției de autostrăzi. „Nu mai am pic de încredere în ce-mi spuneți. Înțeleg ca aveți o echipă foarte bună dar nu mergeți în direcția care trebuie”, l-a ironizat Tudose pe Cuc la începutul sedinței de guvern, transmis în direct de toate televiziunile.
Un alt exemplu este faptul că de câteva luni, vedem cozi interminabile la serviciile de pașapoarte, și tot astfel de cozi vedem de când s-a dat ,, liber ” la înmatriculările auto. Pentru a complica și mai mult lucrurile, cei care solicită să înmatriculeze o mașină, trebui să își rezerve loc pe site-l prefecturii din județul în care locuiește. În Olt, spre exemplu pentru a-ți rezerva un loc la ghișeul de Înmatriculări auto, rezervările  au fost făcute până la jumătatea anului viitor. Astfel dacă cineva dorește să cumpere acum o mașină,  pentru a o înscrie în circulație , trebuie să aștepte până la jumătatea anului viitor.

Decât să rezolve aceste probleme, Instituția Prefectului Olt, promovează o altă modalitate de sancționarea șoferilor, respectiv  Ordonanța Guvernului nr.14 din 18 august 2017, referitoare la modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura  Olt, noua prevedere legislativă stabilește, printre altele  Definirea termenului și condițiile de suspendare a înmatriculării unui vehicul precum și Modificări privind transmiterea dreptului de proprietate asupra unui vehicul.

De asemenea, noul cadru legislativ aduce modificări și în ceea ce privește radierea din evidență a unui vehicul, regulile pentru circulaţia vehiculelor, sancțiunile și contravențiile, precum și alte modificări, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.685 din 23 august 2017.

Totodată, învederăm că în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.684 din 23 august 2017 a fost publicat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr.98 din 17 august 2017, pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.1454/2006 privind forma, dimensiunile şi conţinutul certificatului de înmatriculare şi ale celui de înregistrare.

Prefectul județului Olt își propune ca începând din luna septembrie să publice pe pagina de internet o „Culegere de acte legislative“, întocmită lunar, pe domenii de interes, astfel încât cetățenii să aibă acces la toate noutățile legislative.

Dar ce se fac cei care nu au acces la internet, oamenii simpli de la țară, va chiar și cei de la oraș?

Georgiana Raicu

Reclame