CN ,, Radu Greceanu”
CN ,, Radu Greceanu”

Potrivit statisticii efectuate de ISJ Olt, peste 64% dintre elevii claselor a XII-a care au sustinut examenul de bacalaureat, au reusit sa obtina rezultate detrecere, bune si foarte bune.

Astfel ca elevii Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, au obtinut cel mai mare procent de promovare a examenului de bacalaureat cu un procent 95,44%. Ei au fost urmati, la scruta distanta de absolventii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, cu un rezultat de 94,53%, pe locul trei fiind calsati cei de Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, unde procentul de promovare este de 92,70%.

Liceul Tehnologic din comuna Iancu Jianu se afla pe locul patru, cu un procent de izvoarelepromovare de 81,25%, însă doar 16 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului. Acesta se afla inaintea CNV ,, Nicolae Titulescu”din Slatina, unde procentul a fost de 71,90 %, din cei 250 de elevi inscrisi.

Cu un procent de 68,75% s-au situat pe locul sase absolventii Liceului Teoretic ,, Petre Pandea” din Bals ( 150 candidati), urmati de Liceul Teoretic ,, I Gh Rosca” De la Osica de Sus, cu 67, 44% ( 44 candidati).

LIceu Draganesti
LIceu Draganesti

La polul opus, in trei dintre liceele tehnologice, respectiv Crimpoia, Draganesti -Olt si Izvoarele, niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat, fapt ca va putea aduce sanctiuni drastice cadrelor didactice, dar si desfiintare alor sau trnsformarea in scoli profesionale.

Georgiana Raicu

 

Reclame