comisia de mulca la valceaProblemele Oltchimului pe masa de lucru a celor 21 de parlamentari prezenți la Vâlcea.

Inedit pentru județul Vâlcea. În urma invitației făcute de deputatul PSD, Eugen Neață, Comisia Parlamentară de Muncă și Protecție Socială a fost prezentă pentru 3 zile (5-7 iulie) pe meleagurile vâlcene, pentru a cunoaște și discuta problemele județului, dar și pentru a susține o ședință de lucru.
Constantin Rădulescu preşedintele Consiliului Judeţean a fost deosebit de încântat de această oportunitate oferită judeţului. Consiliul Judeţean a găzduit lucrările comisieipe parcursul saptamanii trecute.

Asadar, miercuri, 5 iulie, o parte din membrii Comisiei de Muncă s-au deplasat în stațiunea parlamentari la coziaCălimănești-Căciulata unde au vizitat binecunoscuta mănăstire Cozia, ctitoria lui Mircea cel Bătrân. Acolo au fost întâmpinați de primarul Florinel Constantinescu și de starețul lăcașului de cult, părintele arhimandrit Vartolomeu Andronie, care le-a oferit câteva informații istorice despre mănăstirea Cozia, una dintre bijuteriile ortodoxiei românești.

Joi, 6 iulie, membrii comisiei s-au deplasat pe Platforma Chimică a Rm Valcea, pentru a culege „date la cald” despre situația actuală a societăților comerciale, altădată cu mii de muncitori și cu o activitate importantă atât la nivel național dar și internațional, acum aflate „pe butuci”.

Problemele economice ale județului discutate de Comisia de Muncă


Deşi legea şi regulamentul Camerei Deputaţilor nu interzice unei comisii parlamentare permanente să susţină şedinţe oriunde în ţară, acest lucru se întâmplă foarte rar datorită procedurilor complicate, plus a unui vot necesar al Biroului Permanent al Camerei.
Deputatul vâlcean Eugen Neaţă, membru al acestei comisii, a insistat pentru a aduce Comisia (formată în prezent din 21 de deputaţi) într-o vizită de lucru în Râmnicu Vâlcea şi a mulţumit fiecărui membru al comisiei pentru accept prin o scrisoare deschisa în care menţionează: “Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat în promovarea amendamentului privind introducerea municipiului Râmnicu Vâlcea în cuprinsul art 65, alin 5, din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.Prin votul dumneavoastră persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă, pe o rază de 8 km în jurul acestei localităţi beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la alin 4 din LComisia de munca Vlege”.
Iniţiativa parlamentarului social democrat Eugen Neaţă este una lăudabilă şi ea poate crea un precedent benefic multor localităţi din ţară.

Exemplul Comisiei de Muncă (din care fac parte deputaţi din toate partidele parlamentare şi din grupul minorităţilor) de a colabora unitar şi de a accepta ieşirea în teren ar putea fi urmată și de alte comisii. În acest fel, parlamentarii cărora noi le-am dat girul de a ne reprezenta în cel mai important for legislativ al țării, ar putea cunoaște la fața locului problemele cu care se confruntă administrațiile locale din respectivele zone.
Așadar, pentru câteva zile în judeţul nostru s-au aflat colegii deputatului vâlcean Eugen Neață care au votat unanim şi au susţinut iniţiativa – amendament a deputatului Neaţă devenită deja lege promulgată de preşedintele Iohanis: Adrian Solomon, Mihăiţă Găină, Dumitru Oprea, Silviu Vexler, Csép Éva-Andrea, Răduţ Violeta, Axinte Vasile, Calista Mara-Daniela, Dobrică Ionela Viorela, Dohotaru Adrian-Octavian, Jivan Luminiţa-Maria, Niţă Mihai, Oteşanu Daniela, Plumb Rovana, Radu Anişoara, Sefer Cristian-George, Seidler Cristian-Gabriel, Stativă Irinel Ioan, Vasilescu Lia Olguţa, Zamfira Constantin-Cătălin.

Andreea Corina Sima

 

Reclame