Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Ramnicu-ValceaSâmbată,1 iulie, în Sala de Spectacole a Consiliului Județean Vâlcea, a avut loc festivitatea prilejuită de aniversarea a 45 de ani de la înființarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Vâlcea în colaborare cu doctorul Radu Dobrescu, primul director al spitalului și actualul manager al SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran.

În cadrul festivității au ținut cuvântul managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, edilul Mircia Gutău, prefectul Florian Marin și dr. Radu Dobrescu.

Moment emoționant pentru dr. Radu Dobrescu, primul director al SPITAL RM VL FESTIVITATESpitalului Județean de Urgență Vâlcea

De departe unul dintre cele mai emoționante momente ale acestui eveniment a fost acordarea Diplomei de Excelenţă doctorului Radu Dobrescu. După cum probabil se știe dr. Radu Dobrescu a fost primul director al Spitalului Județean Vâlcea. Constantin Rădulescu președintele Consiliului Județean Vâlcea i-a acordat, în numele CJ și al tuturor colegilor consilieri județeni, doctorului Radu Dobrescu, părintele gastroenterologiei vâlcene, diploma de excelență pentru bogata și excepționala sa activitate dedicată sănătății și pentru valoroasa contribuție la prestigiul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

SPITAL 3Am marcat 45 de ani de la construcția Pavilionului 1 sau Spitalul Nou cum mai este cunoscută unitatea medicală din nordul Râmnicului. Precizez acest lucru pentru că Spitalul Județean de Urgență cuprinde clădirea din nordul municipiului, Spitalul Vechi și Maternitatea. Ca o scurtă istorie a unității medicale, precizez că arhitectura a fost realizată după model american și un astfel de proiect s-a derulat, la acea vreme, în 41 de județe. Mă refer la perioada 1972-1974. După 42 de ani de la inaugurare, s-a realizat și prima lucrare de consolidare a spitalului, în baza cunoscutului proiect cu finanțare europeană. Spitalul Județean de Urgență rezolvă 75.000 de cazuri. Le mulțumesc tuturor medicilor, asistenților, infirmierilor, personalului TESA, dar și constructorului care a ridicat o clădire puternică. Construcția a rezistat seismelor din 1977, 1986 și 1990”, ne-a declarat Adrian Bușu, vicepreședinte Consiliului Județean Vâlcea.

Andreea Corina Sima

 

Reclame