DSC_0123Sfârșitul săptămânii trecute avea să fie unul de pomină pentru locuitorii din comuna olteană, Pârșcoveni, aceștia fiind protagoniștii unei răzmelițe ad-hoc din cauza neânțelegerilor dintre primar și viceprimar.

Primarul Dan Matei de la PSD, supărat din motive pe care încă nu le-am înțeles pe viceprimaru Marian Matei, tot PSD, joi 15 iunie, i-a luat cheile de la birou și i-a spus să-și caute de lucru pentru că-l va da afară din funcție, trecând aaceastă intenție pe ordinea de zi a ședinței ordinare din cadrul CL, desfășurată joi 22 iunie a.c.

Solidari cu viceprimarul, peste 1000 de localnicii au protestat chiar în ziua cu

Dan Matei si  Marian Matei
Dan Matei si Marian Matei

ședința
CL Pârșcoveni, cerând primarului, Dan Matei să nu-i retragă sprijinul politic și nici să-l dea afară din primărie, pentru că la alegerile de anul trecut, l-a ales cu ajutorul viceprimarului Marian Matei.

DSC_0096Luând modelul șefului suprem al PSD, Liviu Dragnea versus Sorin Grindeanu, Dan Matei – spun localnicii- pentru că a fost întrecut în popularitate de viceprimarul Marian Matei ( văr cu el! ), a găsit de cuviință să scape de el. Alții spun că șefii de la județ i-ar fi cerut să scape de Marian deoarece s-ar opune unor proiecte nu tocmai corecte. În schimbul său, se pare, că s-ar fi pregătit o altă persoană, finul unui lider important din PSD Olt.

Primarul Dan Matei, spune că nu e nimic adevărat, doar că nu se mai poate înțelege cu viceprimarul, iar angajaților din primărie le-ar fi frică de el având deseori accese de furie. Acesta a mai precizat că pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local, nu există un proiect pentru demiterea viceprimarului și că el și-a dorit să plece, cochetând cu PNL sau ALDE.DSC_0073

De partea cealălaltă, viceprimarul Marian Matei, confirmă cele spuse de protestatri, adăugând că datorită lui, vărul său este primar, deoarece în primul mandat nu a realizat nimic în comună iar oamenii își pierduseră încrederea în el. Acesta a negat orice legătură cu PNL sau ALDE, el fiind un social- democrat convins.

DSC_0043Protestatarii, strânși în curtea primăriei, pe strada din față dar și în Căminul Cultural, au scandat aproape două ore numele viceprimarului, cerându-i primarului să-și țină promisiunea făcută la alegerile de anului trecut și anume aceea că va colabora cu el și că vor da drumul proiectelor care vor scoate localitatea din mizerie. ,, Noi i-am ales pe amândoi și asa vrem să încheie mandatul. Ei sunt rudă, iar sângele apă nu se face!” spune o localnică.

În final, primarul și consilierii locali au renunțat la proiectul de a-l demite pe viceprimar, cetățenii impunându-i să se împace cu acesta, semnând totodată un acord prin care vor merge în această formulă până în 2020.

Totuși, se pare că Dan Matei – ne-a declarat personal!- a făcut acest pact doar pentru a calma spiritele și că după circa 3-4 luni, va introduce din nou pe ordinea de zi schimbarea viceprimarului. De asemenea, primarul a mai adăugat că cei care au protestat- peste 100 de persoane – ar fi beneficiarii Legii 416, care s-au coalizat în jurul viceprimarului.

Redactor Georgiana Raicu, op. imag. editare și montaj, ing. Viorel Raicu VGtv Olt.

 

Reclame