alexandru damianAlexandru Damian, primarul localității Stoenești, împreună cu consilierii locali, invită toții fii satului plecați pe alte meleaguri, dar și localnicii din satele învecinate să petreacă împreună o zi de vară frumoasă.

Aflat la al doilea mandat, Alex Damian, dorește să sărbătorească investițiile implementate de administrația locală în decursul celor cinci ani decând se află la cârma comunității.

Profesor la școala din sat, Alex Damian n-a putut rămâne indiferent la lipsa investițiilor, a condițiilor minime de trai și mai ales la degradarea sistemmatică a comunității locale, din cauza lipsei de implicare a fostului edil, Paul Văle și a candidat în 2012, primițând soeneștenilor că lucrurile nu vor mairămâne așa.

Tânăr și foarte motivat, Alex Damian, nu a înșelat așteptările consătenilor săi. Va șși la catedră, mai întâi și-a făcut ordine în primărie și a conlucrat foarte bine cu acei angajați care, ca și el, din aceleași motive, au pus umărul la modernizarea și dezvoltarea localității.

Damian a promis, în prima zi din primul mandat, ca după ce va realiza tot ce și-a propus în platforma program va face pentu prima dată o sărbătoare a localității în care să marcheze rezultatele sale.

Potrivit edilului din Stoenești, au fost fost reabilitate școlile, grădinițele, primăria, bisericile, postul de poliție, dispensarul, etc. precum și alte obiective de pe raza localității.
,, Nu am promis foarte multe lucruri în campania electorală, însă am avut, ca începător, un mandat destul de greu, pentru că am venit într-un loc necunoscut. Am găsit în primărie oameni dezorientați, fricoși, din cauza stresului provocat ani la rând de fostul primar. Încet, încet, ne-am acomodat, unii cu alții, au prins încredere în mine. Am fost profesor și am reușit să găsesc o cale de comunicare cu ei. Așa cum am spus, am reușit și am modernizat toate școlile, le-am dotat cu centrale termice, le-am izolat termic, și am schimbat acoperișul. Dispensarul a fost reabilitat și dotat în totalitate, interior și exterior și primăria- după cum se vede, la fel. Curtea, din fața primăriei, parcul și mobilierul stradal, biserica, cimitirul, toate au trecut Calafat 5printr-un amplu proces de modernizare.” a spus edilul localității Stoenești, Alex Damian.

În 2015, administrația locală obținut cea mai mare finanțare din istoria acestei localități, în valoare de 43 de miliarde lei vechi, de la Ministerul Finanțelor, pentru asfaltarea drumurilor din localitate, lucrări care au demarat anul trecut în luna martie. Acest proiect prevede asfaltarea a 7 km de ulițe comunale. Pe Ordonanța 28 și pe fonduri europene, primarul Alex Damian, a obținut fonduri pentru alimentare cu apă și canalizare.

Între timp, localitatea se poate mândri și cu o Piață Agroalimentară modernă, realizată pe fonduri obținute prin GAL.

Așadar, potrivit primarului, sărbătoarea localității Stoenești, din prima zi a lunii iulie, se va desfășura în aer liber, pe o scenă amenajată special, dar și la Căminul Cultural.

Bratovoiesti5 - Copy (2)Programul va debuta începând cu orele 9.00, când vor urca pe scenă Fanfara de la Dăneasa, Trupa „Trandafir de Romanați”, dar și ansamblul de dansuri populare al Căminului Cultural Stoenești. Alex damian a pregătit o serie de suprize, invitând la marea petrecere dedicată zilei Stoeneștiului formația Cristian Marinescu, Frații Pește, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Dorina Bălan, Cristi Velea. Olguța Berbec și formația Valencio.

Seara se va încheia, în jurulorelor 23.00, cu un foc de artificii admirabil, însă localnicii vor rămâne să petreacă până dimineața.

Mai multe amănunte la VGtv, după înregistrarea d sărbătorii.

Georgiana Raicu

Reclame