Mircea Dogaru.jpgDupă ce la începutul săptămânii trecute procurorii Parchetului de pe lângă Judecătroa Slatina, l-au găsit vinovat, pe Darius Vâlcov într-un nou dosar motiv pentru care i s-a stabilit 60 de zile sub control judiciar, la numai două zile, în același dosar și avocatul Mircea Dogaru primește, deocamdată, aceiași măsură a controlului judiciar.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a dat un nou comunicat publicității potrivit căruia ,, în dosarul penal privind pe inc. Cincu Eduard – funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt şi inc. Vîlcov Darius Bogdan cu privire la care au fost furnizate informaţii prin intermediul comunicatelor din data de 05.05.2017 şi 20.06.2017, încunoştinţăm că, în cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au luat măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile şi faţă de inc. Dogaru Mircea – angajat pe postul de consilier juridic în cadrul uneia dintre firmele controlate de către inc. Vîlcov Darius Bogdan, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de dare de mită în formă continuată, prev.de art.255 alin.l C.p.anterior cu aplic.art.41 alin.2 C.p. Anterior”.

Precizăm că această firmă de cadastru a fost înființată la ordinul lui Darius Vâlcov pentru a efectua lucrări de cadastrare în toate localitățile Oltului.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Dogaru este cel care în perioada ianuarie – aprilie 2012, a fost cel care a remis funcţionarului public din cadrul O.C.P.I. suma de 1.000 lei lunar.

,,Reţinând motive ce ţin de modalitatea faptică de desfăşurare a activităţii infracţionale şi pentru a preîntâmpina activităţi cu implicaţii în domeniul infracţional al corupţiei, raportat şi la atitudinea procesuală a inculpatului Dogaru Mircea, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României.De asemenea, i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar. ”

Mircea Dogaru a fost membru PDL unde adeținut și funcții politice, în perioada cât Darius Vâlcov era președintele partidului și totodată primar al Slatinei. După ce acesta, convins fiind de cumulul și gravitatea infracțiunile comise a trecut la începutul anului 2012 în barca social- democrată, și-a luat aproape toți acoliții, mai puțin pe Mircea Dogaru. Acest fapt denotă că Dogaru nu era un personaj atât de important ci doar o unealtă, ca multe altele, prin care și-a construit activitatea infracțională.

,,Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.” punctează anhetatorii în finalul comunicatului.

Georgiana Raicu.

––––––––––––––––––––––––––-

Reclame