Motivgh-duduialaul pentru care am ales să vorbesc despre România este natura conversațiilor desfășurate recent pe rețeaua de socializare în legatură cu interesul de a participa in caz de pericol la actiunea de aparare a țării.

Analizand acest soi de discutii, constat ca oamenii sunt bine informați și știu că cea dintâi dintre forțele care conduc lumea este minciuna. Aceasta armă infernală este utilizata de masinari a statului pentru acumularea a milioane de identitati si personalitati pentru ca apoi să ajungă la uriașa minciună de stat prin care starea sufletească a omului devine precara din orice perspectiva. Nivelul ridicat de corupție, lașitatea, imposibilitatea individuală și colectiva, indiferența, duc la disoluția statului de drept si determina la nivel psihologic instalarea sentimentului de de neîncredere, care face viața aproape imposibilă.

Daca privim cu atenție la statul vecin, Ucraina, cred că exista riscul și la noi ca starea actuală din interiorul României să devina o boală cumplită și să cuprindă rând pe rând foste țări comuniste și pe care doar natura sa le poată vindeca în timp îndelungat. După părerea mea, România a fost déjà lovită de acest flagel și, din analiza unor specialiști, rezultă clar că oamenii politicii responsabili, au transformat harta politică înlocuind principiile cu mijloace eficiente aduse la limita legii, în vederea acumulării ilegale, care rușinează până și animalele și prin care pe cetățean l-au făcut complicele lor la perpetuarea situației prin alegerile organizate din patru în patru ani.

Să fiu iertat pentru exagerare, dar hărnicia în care au trudit acești trădatori este la fel de impresionanta ca cea a insectelor din familia apidelo, respectiv, albinele care au aparatul bucal adaptat pentru supt și pentru lins iar membrele pentru a căra polenul (a se citiprofitul).

În situația cu care se confrunta astazi Romania ,nu este de mirare atitudinea unor cetățeni care raspund altor interlocutori pe reteaua internetului caci nu mai au nici o motivație pentru a participa la actiuni de aparare a tarii ,lucru care altadata era sfânt .

Cine credea, teologic vorbind că se poate ajunge aici, să te miri și să te închini!

Intrigat fiind de o iritantă dimensiune obscenă, adică o strânsă afinitate cu psihologia nerușinării, nerusinare în politică, nerușinare în publicistică, nerușinare în moravuri, în comportament public, în discurs și modul de a nu gândi, un peisaj hilar și dramatic, păi spun dramatic plecând de la considerentul că nu reușesc să descopăr de unde pleacă această pornire de autodistrugere, ne vrem umiliți și părăsiți, călcați în picioare, mângâiați de scuipatul trecătorilor, târâți printre gunoaie, așteptând să ne umezim buzele cu intervențile milei, asteptăm parcă cu nerăbdare să murim de foame și să ne petrecem bătrânețea prin ospiciile pelerine.

Eu, în materie de democrație creată de ei în cei 27 de ani, nu am nici o părere personală, dar pentru a putea înțelege și eu ce au dorit și ce doresc ei am trecut prin opera lui Platon și Aristotel și am descoperit trei forme de guvernământ: tirania, oligarhia și democrația. Adică fiecare face ce vrea! Și uite așa au reușit ei să înlocuiască numărul cu calitatea și să triumfe cantitatea împotriva calității neezitând să se adune la un loc împreună pentru a naște acest principiu istoric. Poți sesiza ușor de ce eu nu sunt democrat, pentru că azi îmi este teamă să nu fiu asemănat cu jigodia la câine, dar să știi că sunt totuși democrat și ca principiul meu democrat este unul singur: respectul meu față de marele popor român adică un mare iubitor al tarii mele, al poporului meu ,ei nu te speria tara nu am reusit sa o cunosc in totalitate dar o iubesc din auzite, păi mai aratati-mi voi o tara unde sa rasara soarele de la răsărit !E sigură, adică de aici de la noi, păi având un asemenea dar de care ne batem joc secunda de secunda azi parcă și Dumnezeu s-a revoltat, nu glumesc și uite îți fac dovada, păi vânzoneală asta haotică a lumii actuale, frământarile ei îmi dau convingerea ca nu exista decat Dumnezeu, că totul este muritor și universul și omul, și ca această lume a fost făcută de el din nimic și o va spulbera din orgoliul divin și dorința de a o face din nou, considerând ca prima lui isprava s-a înnecat în pagina istorie.

Am îndrăznit să vă scriu azi pentru că îmi doresc ca voi să fiți noua lui creație, o generație iubitoare, demnă, o generație modelatoare și făuritoare de sisteme general valabile; spun asta pentru că generația mea ne-au spus ca e de sacrificiu și v-a sfârși în ura și mizerie .

Gheorghe Duduială

Reclame