DSCN7096Localitatea Micești, din Argeș, aflată la 12 km nord de Pitesti, are în fruntea comunității pe Dumitru Voicu, un primar proțăpit în scaun de șase mandate și cu excepția scandalurlor mediatice, nu s-a făcut remarcat prin niciun lucru bun.

Ziarele locale nu contenesc în a-l critica pentru modul cum conduce primăria dar și pentru comportamentul său de ,, comandant de pirați”, cu jargonul adecvat, vis-a-vis de toată lumea.

Iată ce scria un jurnalist în Ziarul de Argeș anul trecut, pe 1 noiembrie: ,,Primarul Dumitru

DSCN7086
Dumitru Voicu, primar Micești

Voicu de la Miceşti are două ,,calităţi” : Este urât şi îi place alcoolul! Dacă mai adăugăm şi faptul că este inteligent ca o sobă, atunci avem imaginea unui edil de care PSD Argeş trebuie să se debaraseze de urgenţă!
Toate trăsăturile de caracter enumerate mai sus au contribuit decisiv
la realizarea unui moment fabulos, care ar face orice comedie să pară o glumă proastă. Şi orice comediant să pară lipsit de talent în faţa umorului involuntar al primarului anchetat penal pentru că a lovit, în mod intenţionat, un poliţist cu maşina!
Într-una dintre primele săptămâni ale acestei veri, edilul Dumitru Voicu s-a prezentat la serviciu într-o stare jalnică. Fiind luni, toţi angajaţii Primăriei Miceşti ştiau deja că şeful lor va întârzia considerabil şi că, din cauza parangheliilor de sfârşit de săptămână, va veni la birou mahmur şi într-o dispoziţie proastă.(…

Primaria Micesti Arges
Primaria Micești

)

 

Povestea cu Bunica Nolica, ne-a adus la Primăria din Micești și de aceea i-am făcut o vizită domnului primar, după ce l-am anunțat în prealabil de intenția noastră.

Primăria, o construcție nouă și modernă, este înconjurată nu de garduri ci de tot felul de resturi vegetale, gunoaie cât casa, căruțe, animale, utilaje iar în fundal se vede scris mare ,, Baza Sportivă Constantin Stoica” care numai bază sportivă nu arată!

DSCN7092
Curtea primăriei Micești

 

Fusesem preveniți de coligii din presa locală cu privire la stilul său de a face musafirii să-l aștepte, inventând tot felul de scuze.

 

DSCN7090
curtea primăriei 

Așa a fost! Ne-a întâmpinat, cu glume răsuflate, un fel de popă, răspopit, plimbat, cică prin America, care ne-a spus că ,,domnul primar se află într-o ședință foarte importantă.” Răspopitul ne toarnă tot felul de povești despre plimbările lui prin America, exclamând din când în când ,, Oh, my God!” , despre ilustrul său frate stabilit înainte de Revoluție la Los Angeles, sau despre mama sa care s-a prăpădit pe meleaguri străine. Ne pune întrebări despre Dogmatica creștină, la care tot el dă răspunsul, însoțit de veșnica (… ptiu, era să spun veșnica pomenire!) frază ,, Oh, my God!”

 

După o jumătate de oră apare și primarul, cu frimituri pe barba nerasă și pe burtoiul care pare

Primar Micesti Dumitru Voicu
Dumitru Voicu

că-i schimbă centru de greutate. Ne îngână ceva despre cât este de ocupat și ne taie macaroana din ușă: ,, Să știți că nu am bani! Vă dau interviul, dar nu vă plătesc!”

 

Îi reamintim că nu am venit după niciun ban, ci doar să facem un reportaj despre o bătrânică care a ajuns celebră pentru că ar fi salvat oameni de la boli cumplite, numai cu un cuțit, rugăciuni și descântece. De asemenea, bunicuța de 90 de ani a făcut o biserică în satul ei și vrea să facă și un dispensar…

DSCN7099În două cuvinte primarul ne asigură că așa este și după aceea ne turuie aproape două ore, în fața camerei de filmat, despre marile realizări, despre care pierdem firul, la un moment dat. Nu înțelegeam nimic din ceea ce spunea. Repeta la nesfârșit numele unor parlamentari, care ba erau la curent cu problemele comunității, ba erau absenți de la câștigarea mandatului, ba că-l ajutau cu proiectele, ba că n-aveau nicio obligație și că această obligație i-ar reveni strict președintelui CJ, Florin Tecău. ,, Dacă era domnul Constantin Nicolescu ( fostul președinte al CJ Argeș, în prezent condamnat pentru mai mute capete de acuzare- n.r) altfel stăteau lucrurile!” . Și o ține tot așa…

Ce înțelegem însă, este faptul că în cele șase mandate, Dumitru Voicu nu a terminat nici un proiect. Nu s-a finalizat nici alimentarea cu apă și canalizarea, nici infrastructura, nci reabilitarea școlilor. Nu mai vorbim de alte investiții noi și nici de fonduri europene accesate și concretizate.

Încercăm de mai multe ori să-l întrebăm ce investiții a terminat și ce are în plan pentru viitor, DSCN7092primarul evită de fiecare dată să răspundă. Insistăm cu rugămintea de a nu ne mai pasa, pentru că știm despre dosarele în care este cercetat, unul dintre acestea fiind cel de fraudă alături de deputatul Mircea Drăghici și de fostul președinte al CJ Argeș , Constantin Nicolescu. De această dată i-am stârnit interesul și, pentru prima dată, pare să fie coerent în explicații. Însă iar încearcă să ducă discuția într-o altă direcție. Acesta arată că nu poate cere sprijin la niciun parlamentar al partidului dn care face parte, pentru că se consideră trafic de infuiență și d-aia, vezi Doamne, e cercetat în dosarul mai sus amintit și n-ar avea nicio vină.

Cercetat în mai multe dosare, lui Voicu pare să nu-i pese!

Primar Micesti Dumitru VoicuAnul trecut în martie, primarul Dumitru Voicu, a fost cercetat în Dosarul „Consultanţa” împreună cu alți 35 de edili argeșeni, în care au mai fost implicați deputatul Mircea Drăghici pentru trafic de influiență, alături de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, condamnat deja la 7 ani închisoare cu executare. În rechizitorul procurorilor DNA se arată, printre altele: ,,Infractiunile savarsite de inculpati au determinat producerea unui prejudiciu in cuantum total de 944.110,92 lei reprezentand paguba adusa celor 35 unități administrativ- teritoriale comunale, Consiliului Județean Arges și Agentiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judetului Arges (institutie care la data savarsirii faptelor se afla in subordinea Consiliului Judetean Arges), suma ce reprezinta totodata si un folos material obtinut in mod necuvenit de SC European Project Consulting SRL Bucuresti.

În cauză, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatilor: Cernatescu Gheorghe, Nica Vasile, Voicu Dumitru, Tarba Sever, Tarba Mihai Gheorghe, Secareanu Dumitru, Ene Florea, Marin Ion, Tudose Elisaveta,Ungurenus Mihai, Ibric Marian, Popa Ion, Stefan Ion, Matei Gheorghe, Patrascu Gheorghe, Badulescu Ion, Langer Nicolae, Iatagan Constantin, Cristescu Alexandru – Adrian, Serban Niculae, Visan Ionel Dragos, Rizea Florian, Pupaza Rosu Sevastian, Dincuta Daniel, Cioran Lucian, Dochinoiu Niculaie, Tuca Gheorghe, Ciobanu Marcel, Ivan Vasile Bebe, Berevoianu Corneliu, Simion Emil, Pepenel Nicolae – Cornel, Balasoiu Aurel, Postoacă Damian Ion, Nicolae Radu, Cioflan Iulian și Smădu Nicolae. (…)”

Anul trecut în mai, Dumitru Voicu, a băgat în spital un un agent al Poliției Locale din Pitești, după ce a dat cu maşina intenționat peste el când acesta i-a arătat că a intrat pe interzis. Eveniment s-a produs chiar în preajma Primăriei Pitești, stârnind furia martorilor cărora nu le venea să creadă ce se întâmplă. În urma acestei acțiuni deliberate, agentul Cristian Bădiţă, s-a ales cu piciorul rupt, fiind internat de urgență la spital pentru acordarea ajutorului necesar.

Polițistul l-a acționat în judecată pentru ultraj, dosarul aflându-se încă pe rolul instanței de fond la Pitești.

Localnic din Micești : Cât există păduri, nu vedem gaze la sobe

Oamenii din comună vorbesc cu frică despre trăsnăile lui Mitică Voicu și despre faptul că în cele șase mandate n-a făcut mare lucru. Fiind implicat în tot felul de scandaluri, l-au făcut mai degrabă un om de temut decât unul respectat. Supărați că primarul nu face nimic pentru bunăstarea lor și a localității, unii au prins curaj și au început să-l critice. ,, Dacă avem alimentare cu apă e din cauza faptului că ne-a fost băgată cu japca și nu pentru că primarul ar fi dorit acest lucru! De canalizare nici nu poate fi vorba! Prin localitatea noastră trece o conductă de gaze către Mioveni, însă primarul găsește tot felul de motive pentru a nu ne racorda. În realitate, Voicu are afaceri cu unii care vând lemne de foc și atâta timp cât există păduri în jurul nostru, nu vedem gaze la sobe! D-ale lui Mitică!” ne-a spus cu umor amar un localnic din satul Purcăreni.

De fapt, toți localnicii pr care noi i-am întâlnit nu au avut decât critici la adresa edilului din Micești, sperând din tot sufletul că anul acesta nu va mai câștiga alegerile, ca în alți ani când recurs la tot felul de metode pentru a frauda voturile.

Oamenii mai vorbesc despre averea pe care Dumitru Voicu a dobândit-o în cei 24 de ani decând este primar al localității. Este vorba despre 14 ha de teren agricol, peste 34 ha de pădure, un apartament de 65 mp și o casă de locuit de 120 mp. Primarul din Micești mai deține trei mașini de lux ( SEAT, MAZDA și Suzuki) și un cont gras în bancă în cuantum de 550.370, 97 lei. A dat împrumuuri unor persoane de peste 700.000 lei și două împrumuturi de 100.000 lei achitate deja. Este acționar la două firme care realizează un profit puțin peste 2.000 lei, iar împreună cu soția sa încasează pe an din salarii aproximativ 50.000 lei. Pe numele soției, care lucrează la Dacia Pitești, mai este o firmă de exploatare forestiera, din care câștigă anual 126. 331 lei

Georgiana Leulescu-Raicu

Reclame