12717730_1024337164274916_1594402949521494353_nEditorialistul revistei Semnalul ORA, craioveanul Gheorghe Duduială, președinte al PNȚCD Dolj, a luat hotărârea de a candida la primăria din Cetatea Banilor.Cel mai important brand politic, din România. după opinia lui Duduială, ar fi PNȚCD, deoarece a rămas neatins de corupție sau compromisuri. ,,Atunci când liderii vechi ai partidului au dorit, cu acordul lui Ion Diaconescu chiar, să facă compromisul cu PSD, în 2009, partidul a avut puterea să spună NU, chiar împotriva acestora. Nu pentru PNȚCD, ci, în primul rând, pentru români, întoarcerea la valorile și principiile țărăniste înseamnă singura șansă de renaștere. Sunt mirat de obtuzitatea unora dintre liderii dreptei care nu înțeleg acest lucru sau par că nu îl înțeleg. Văd tot felul de improvizații și paleative: e vânare de vânt, domnilor! Nu există nici o forță politică, 12734284_1023473877694578_4096348113358411487_nalta, care, revendicându-și valorile morale și istorice, să fie reprezentativă pentru popor.

De la început, doresc să precizez că după douăzeci și șase de ani de alegeri libere, constat că sita prin care oamenii cern candidaturile la funcții publice, prezintă fisuri care permit ca un mare număr de incompetenți să mimeze că fac administrație pentru binele comunității.

A spune mereu că oamenii sunt dezinformați, nu este o justificare de natură să ne liniștească.

Ce trebuie oare să mai constați când vezi cum se jefuiește orice colțișor din țara asta, în chip sălbatic, chiar cu acte legale emise de forul legiuitor ? Trebuie cumva să avem doctorate în științe sociale ?

Oricare dintre românii neîndreptățiți și care nu e bolnav la cap, vede că nu e bine, vede că părinții suferă, nevasta rabdă, copii rabdă, vede tot și totul pute. Ce trebuie să zici ? N-am doctoratul ! Ce vreau să spun este că am constatat că nu putem dovedi prin rațiunea noastră cum anume trebuie să ne comportăm. Felul de a acționa conștient de răspunderea ce-o purtăm, nu înseamnă să ne ascuțim rațiunea, ci să ne sensibilizăm sentimentele noastre față de nevoile, de binele și de suferința oamenilor. Vedem bine că în spatele hotărârilor celor care au guvernat până acum și intenționează să o facă din nou, se ascunde un calcul extrem de rece. Ei nu fac binele nici că vor, nici că pot. Să nu judecăm greșit, dacă am spune că sunt iraționali, trebuie să-i condamnăm fără milă, pentru cruzimea lor, dacă vor îndrăzni să mai apară în fața alegătorilor.

La urma urmei nu e nici rațional, nici irațional să nu ajuți pe cineva, dar ar fi o ticăloșie să n-o faci, mai ales când funcția publică asta impune. În concluzie, ca să răspund la întrebarea de ce optez și eu pentru această funcție publică, mărturisesc fără fățărnicie că mă implic din rațiuni moral – creștine, motiv pentru care doresc să respect și să impun legea de aur, respectiv : “ceea ce doresc eu să facă oamenii pentru mine, vreau să fac eu pentru ei “ și nu așa, doar pentru imaginea mea în ochii altora.” Își explică Gheorghe Duduială gestul său.

Georgiana Raicu

Reclame