DSCN4876Primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, nu scapă nicio ocazie pentru a fi alături și a -i ajuta pe locuitorii orașului, de la cel mai mic până la cel mai învârstă. Când nu e la primărie, îl găsești întotdeauna pe teren, acolo unde se desfășoară lucrări de alimentare cu apă și canalizare, asfaltare, la repararea și modernizarea unor edificii aflate în custodia primăriei. Verifică modul cum se face curățenia sau înfrumusețarea în parcuri și pe străzi, la biserici ori la școli, pentru ca turiștii care îi calcă pragul să fie muțumiți și să revină cu plăcere, iar locuitorii să aibă tot confortul unei localități urbane.

Proiecte în derulare cu primarul în prim- plan

Pe când alți primari stau cu ochii pe ceas, plictisindu-se că timpul trece popd ocnitagreu, edilul din Ocnele Mari adună echipa de specialiști din primărie și fac planuri, întocmesc proiecte pentru finanțarea unor investiții, rezolvă situații ale cetățenilor.

De fiecare dată când pășești în Ocnele Mari, găsești ceva Ocnele mari 1schimbat și dacă ar fi să facem un mic inventar al investițiilor făcute de Petre Iordache, aflat la cârma comunității, am constata că sunt singurele!Asfaltarea tuturor străzilor principale, introducerea rețelelor de apă și canalizare, un centru de Informare Turistică, un muzeu dedicat culturii tradiționale specifice zonei dar și a mineritului.

,, Pe lângă cele două lucrări importante, respectiv Reabilitare și Modernizare Casa

de Cultură și construcție Podul Căpșunilor, din 3 februarie am demarat încă dăuă lucrări importante în oraș. Este vorba de continuarea rigolelor și podețelor, în principal pe strada Albinelor și pe celelalte străzi unde trebuie continuate lucrările la rigolele betonate.
Continuare modernizare stațiilor de autobuz în zona Trăistari și Slătioarele după modelul celorlalte construite.
centru de informare turistica Ocnele MariM-am îngrijit personal de personalul muncitor, care execută lucrările la rigolele betonate, fiind din Câmpulung, să fie cazat la Tabăra Ocnița pentru ca timpul de lucru să fie cât mai mare . ”
ne-a dezvălui primarul despre alte proiecte ale sale.

Nu a lăsat nevalorificat nici potențialul turistic al orașului stațiune și s-a scaola decernare burseîngrijit ca cele două ștranduri din Ocne și Ocnița, să asigure turiștilor cele mai bune condiții de petrecerea vacanțelor sau de tratament. Salina, transormată de Compania de Sare într-un loc de agrement pentru turiști, este promovată cu orice ocazie de către primarul Petre Iordache. Astfel se face că niște investitori chinezi vor veni în orașul Ocnele Mari pentru a construi un Centru de recuperare postoperatorie.

Primarul sare în ajutorul sinistraților strămutați

sinistrati Ocne
Sinistrati

De curând a fost solicitat de 28 de familii care au fost strămutate, în urmă cu șapte ani, din zona unde se prăbușise terenul într-un cartier mărginaș al Râmnicului. Oamenii sunt supărați că de atunci nu li s-au făcut acte pe case, nu se pot racorda la apă și canalizare. Vara, bieții oameni, abia suportă mirosurile de la canalizarea improvizată deoarece vitanja vine odată la două săptămâni și oricât au încercat să ceară sprijin administrației din Rm Vâlcea, nu au găsit înțelegere. Așa că au apelat la primarul din Ocnele Mari pentru a-i scoate din aceste încurcături care par fără rezolvare.

Petre Iordache a luat legaătura cu prefectul Dumitru Cornoiu, cu pag22reprezentanții Companiei de Apă APAVIL și cu alți factori de răspundere din Rm Vâlcea pentru a scoate foștii ocneni din necazurile care par a nu se mai opri.

,, Pentru a rezolva problemele celor 28 de familii strămutate de aici, am luat legătura cu reprezentanții Conversmin, Apavil, Govora SA(constructor),

DSCN4450
Prefect Dumitru Cornoiu

reprezentant asistență tehnica Ocnele Mari din partea Conversmin, Situații de Urgență Primărie au fost față în față cu cetățenii din zonă. Pentru ca nemulțumirile trenează de peste șapte ani de zile, am solicitat în cartierul strămutaților prezența și a Televiziunii VTV. Am găsit de cuviință, să îl sun pe domnul Prefect Dumitru Cornoiu și să-l informez despre problemele scoase în evidență. Tot prin telefon am stabilit cu domnul Prefect ca dupa data 15 februarie să organizam o intalnire la Prefectura Vâlcea, la care vor fi invitați reprezentanții la nivelul cel mai inalt din structurile statului, si nu numai, din Resurse Minerale, Secretar de Stat din Ministerul Economiei si Industriei, Societatea Națională a Sării, Conversmin, EM Ramnicu Vâlcea. Alături de aceștia vor participa și cetățenii din alte zone ale localității noastre care au o serie de probleme pe care numai aceste Instituții le pot soluționa. Copii premiati Ocenele MariÎmi doresc ca această întâlnire să fie reprezentantă la nivelul cel mai înalt, pentru ca problemele ridicate să fie rezolvate în timpul cel mai scurt având în vedere că privesc activitatea și continuitatea supraviețuirii în actualul areal.” a ținut să precizeze primarul Petre Iordache.

Burse școlare la inițiativa primarului

Decernare burse OcneTot săptămâna trecută primarul Petre Iordache și-a dat concursul, alături de conducerea Școlii Gimnaziale ,,Costea Marinoiu”, pentru a premia pe cei mai buni elevi cu burse școlare. Acesta a ținut mai întâi să felicite cadrele didactice pentru implicarea lor în actul de învâțământ și totodată a felicitat copii pentru rezultatele deosebite obținute la învâțătură.

,, M-am gândit că acei elevi care au performanțe la învățătură trebuie stimulați.Unii chiar au nevoie de aceste stimulente, deoarece provin din familii cu venituri modeste. Sunt copii noștri și trebuie încurajați. Felicit pe această cale cadrelor didactice implicate și așteptăm rezultate cât mai bune din partea elevilor. Cât de curând, insoțit de cadre didactice, o să mergem, împreună cu anumite clase de elevi, la agenții economici din județ pentru a le prezenta un proces productiv la fața locului. Mă bucur că echipa de cadre didactice de la Școala Gimnazială Costea Marinoiu promovează performanța la învățătură și disciplină. ”a mai precizat Petre Iordache.

Începând cu acest an școlar, la inițiativa primarului Petre Iordache, vor fi premiați elevii care se evidențiază astfel:
BURSA DE PERFORMANTA- media 10 în cuantum de 140 lei
BURSA DE MERIT 1- media 9,75-9,99 în cuantum de 110 lei
BURSA DE MERIT 2- media 9,60-9,74 în cuantum de 85 lei
Aceste burse se adresează elevilor din clasele 5-8, cât și celor din clasa a patra.
Sponsorizarea financiară a fost făcută de S.C. APAVIL Ramnicu Valcea, iar ceremonia de acordare a burselora avut loc, joi 4 februarie, în sala de festivități a școlii.
De asemenea, elevii claselor mici (CP-III) vor au fost premiați cu obiecte și dulciuri primite de la Fundația „Inimă pentru Inimă” .

Georgiana Leulescu- Raicu